• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2019

21:09

(VIDEO) SPORTSKI SVET U SUZAMA! Preminuo trofejni španski odbojkaš od poslednica srčanog udara

Ostali sportovi

(VIDEO) SPORTSKI SVET U SUZAMA! Preminuo trofejni španski odbojkaš od poslednica srčanog udara

Podeli vest

Nekadašnji slavni španski odbojkaš, a sada trener Miguel Anhel Falaska Fernandez, preminuo je u 46. godini nakon srčanog udara u toku porodičnog odmora u Vareseu

Falaska je iza sebe ostavio suprugu Ester i dvoje dece. Ostao je upamćen po dugoj igračkoj karijeri, koja ga je dovela u Italiju u kasnim devedesetim godinama. Poznat je kao smirena, kulturna i uvek otvorena osoba koja je ostavila veliku rupu u Italiji.

Sa 16 godina se preselio u Španiju sa roditeljima sestrom i bratom. Osvojio je Kup kralja (1997. godine) sa Las Palmasom, a onda odlazi u Bolonju. Sa Palma de Majorkom je osvojio tri šampionata, dva Kupa Kralja i dva Superkupa Španije. U Skra Belčatovu je osvojio još tri šampionata i tri Kupa i dva puta igrao na finalnom turniru Svetskog klupskog šampionata. U Rusiji je završio karijeru u Ural Ufi 2013. godine.

Sa Španijom je osvojio titule prvaka Evrope 2007. godine u Rusiji, dok je ranije postao juniorski prvak Evrope (1992. godine), te Univerzijadu (1995. godine) i tri titule Svetske lige (2005, 2007. i 2009). Vlasnik je brojnim individualnih priznanja, kao i zvanje najboljeg servera CEV Kupa 2005. godine, Svetskog prvenstva 2007. godine i Evropske lige 2009. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stent

pre 4 godine

Sve srčane udare može sprečiti jedan pregled koronarografije.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija