• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M. - M. S.

25.06.2019

08:22

ZLATNIM VATERPOLISTIMA ISPLAĆENE SVE PREMIJE! "Delfini" konačno dobili nagrade za uspeh u prethodnih 10 godina!

Ostali sportovi

ZLATNIM VATERPOLISTIMA ISPLAĆENE SVE PREMIJE! "Delfini" konačno dobili nagrade za uspeh u prethodnih 10 godina!

Podeli vest

Država regulisala dug Vaterpolo saveza od 1,2 miliona evra * Najveći deo te sume činili su bonusi reprezentativcima Srbije za osvojene medalje od 2008. do 2018. godine

Srpskim vaterpolistima isplaćene su sve premije za medalje koje su osvojili od 2008. do 2018, zbog čega je atmosfera u timu nikada bolja, kažu za Informer naši reprezentativci Duško Pijetlović i Andrija Prlainović!

Država je regulisala dug Vaterpolo saveza Srbije od 1,2 miliona evra, a najveći deo te sume činile su nagrade "delfinima" za silne trofeje.

MEDALJE SRBIJE OD 2008. GODINE


Olimpijske igre 3
Svetsko prvenstvo 4
Evropsko prvenstvo 6
Svetska liga 10
Svetski kup 3

Naši vaterpolisti su u nedelju po ko zna koji put obradovali naciju, ovog puta osvajanjem Svetske lige u Beogradu pobedom nad Hrvatskom (12:11). Samim tim naša selekcija izborila je plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Mnogo rizikuju

Time je nastavljen niz fantastičnih rezultata, koji traje duže od decenije. Ipak, sve doskoro srpski igrači nisu bili adekvatno nagrađeni za svoj trud. Situacija je počela da se popravlja u aprilu prošle godine, kad je na čelo VSS došao proslavljeni vateprolista Viktor Jelenić. Pod njegovim vođstvom Savez je uz pomoć Vlade Srbije isplatio dugove prema igračima, trenerima, dobavljačima...

(VIDEO) DUUUUŠAAAAAN MAAAANDIIIIĆ! Golčina srpskog BOMBARDERA IZ OKRETA!

Foto: Starsportphoto

 


Reprezentativci Duško Pijetlović (34) i Andrija Prlainović (32) u razgovoru za Informer otkrivaju da im je isplata dugova dala vetar u leđa.

- Pre nekog vremena su nam isplaćene sve premije i ono što nam je sledovalo igranjem za reprezentaciju. I moram da priznam da smo sad mnogo mirniji. To je za nas veliko olakšanje jer možemo samo da se posvetimo vaterpolu i ne moramo više da brinemo o finansijama. Sada na pripreme i prvenstva dolazimo mnogo staloženiji - jasan je Duško Pijetlović, koji za reprezentaciju nastupa od 2006. godine.

I OVO DOČEKASMO! HRVATI ODUŠEVLJENI SRBIMA: Bez zvižduka, vaterpolo reprezentacija dočekana je gospodski!

Pijetlović, takođe, dodaje da on i njegovi saigrači nikada nisu igrali za novac, ali da im nije bilo lako što su godinama čekali na nešto što su zaslužili.
 

Jelenić: Vaterpolisti zaslužuju najbolje


Predsednik Saveza Viktor Jelenić kaže da srpski vaterpolisti zaslužuju najbolje moguće uslove.
- Savez je stao na noge i poslednjih godinu dana poslujemo stabilno zahvaljući pomoći države. Mi ćemo se truditi da omogućimo još bolje uslove za naše igrače jer su oni to zaslužili. "Delfini" se sa svakog prvenstva vrate sa medaljom i to je za veliko poštovanje - naglašava Jelenić.

- Mi smo uvek davali sve od sebe i nismo dozvolili da finansijska situacija u Savezu utiče na naše rezultate. Reprezentacija je osvajala medalje bez obzira na sve jer nama novac nikada nije bio prioritet, ali svakako je lepo kada je i taj deo sređen. Posebno zato što svako od nas mnogo rizikuje dolaskom u reprezentaciju - dodaje Pijetlović.

Korisne kritike

Andrija Prlainović, koji je posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. apelovao da se pomogne srpskom vaterpolu, naglašava da mu je mnogo lakše otkad je Jelenić došao na mesto predsednika.

- Konačno je dobra situacija u Savezu i to mi je veoma drago. Mnogo se lakše funkcioniše kada su regulisana sva dugovanja. To je dobro i za nas i za Savez. Naše misli sada su okrenute samo ka narednim takmičenjima. To je jedino o čemu sad moramo da razmišljamo. Više ne moramo da se bavimo finansijama i veoma sam srećan zbog toga - zaključuje Prlainović.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dane

pre 4 godine

Vaterpolisti su taj novac visestruko vise zasluzili nego ovi nasi vajni fudbaleri kojima su milioni u dzepovima teski pa ne mogu da potrce...

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59