• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2019

12:12

MANIFESTACIJA PUNA ISTORIJE! Trka "Kroz Srbiju" biciklistički spektakl koji spaja!

Ostali sportovi

MANIFESTACIJA PUNA ISTORIJE! Trka "Kroz Srbiju" biciklistički spektakl koji spaja!

Podeli vest

Međunarodna biciklistička trka "Кroz Srbiju" je sportska manifestacija sa jednom od najdužih tradicija na ovim prostorima i danas predstavlja zvanično evropsko takmičenje u drumskom biciklizmu na kojoj učestvuju sportske selekcije iz dvadeset zemalja Evrope i sveta

Deo je EVROPA TUR-a (EUROPE TOUR) i bodovi osvojeni na njoj računaju se za plasman za svetsku rang listu UCI (Svetske biciklističke federacije) i takođe naša trka je ujedno i kvalifikaciona za Olimpijske igre u Tokiju.

Ove godine trka "Кroz Srbiju" će se održati po 59. put, u terminu od 30. jula do 02. avgusta. 

Ovo nadmetanje spada u red najprestižnijih sportskih događaja u našoj zemlji i regionu.
Trka datira još od 1939. godine, kada je organizovano prvo takmičenje pod visokim pokroviteljstvom Кralja Petra II Кarađorđevića.

U pitanju je međunarodno sportsko takmičenje sa tradicijom dugom preko 80 godina, koje svake
godine na drumovima Srbije i Republike Srpske okuplja najbolje bicikliste iz čitavog sveta. Trku "Кroz Srbiju" kao manifestaciju od posebnog interesa za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku tradicionalno vlade ove dve zemlje – Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a dragocenu pomoć i podršku pruža i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Trka "Кroz Srbiju" je etapna trka koja traje pet dana na teritoriji Srbije i Republike Srpske.

Ono što je interesantno baš za ovaj događaj je da takmičari i pratnja prelaze granicu bez
zaustavljanja. U svim gradovima domaćina trke će se organizovati kulturno sportska dešavanja u cilju privlačenja što većeg broja publike.

Tokom godina,trka "Kroz Srbiju" je prošla kroz gotovo sve veće gradove i opštine Srbije i Republike Srpske, a iz godine u godinu interesovanje lokalnih samouprava i gradova za domaćinstvo etapa sve je veće. Tako da je za gradove u Srbiji i Republici Srpskoj domaćinstvo na našoj najprestižnijoj biciklističkoj trci stvar privilegije i časti. Očekuje se da Milorad Dodik bude i počasni gost ove sjajne manifestacije.
 

Događaj se dešava u sledećem mestima:
Olimpijski centar Jahorina
Pale
Istočno Sarajevo
Višegrad
Priboj
Beograd
Užice
Požega
Valjevo
Mionica
Požarevac
Lazarevac
Lajkovac
Topola
Aranđelovac

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija