• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.07.2019

17:37

DA LI ĆEMO I OVDE DOMINIRATI? Premijera novog sporta u Koreji - VATERPOLO NA PLAŽI!

Ostali sportovi

DA LI ĆEMO I OVDE DOMINIRATI? Premijera novog sporta u Koreji - VATERPOLO NA PLAŽI!

Podeli vest

Ideja o vaterpolu na plaži pojavila se još pre nekoliko godina, a sada napokon imamo priliku da prisustvujemo varijaciji vodenog sporta na Svetskom prvenstvu u Gvangžuu. U nastavku pročitajte informacije koje biste trebali da znate o ovom sportu i pravilima istog

Turnir u plažnom vaterpolu održava se od 13. do 19. jula, a utakmica se igra u bazenu. Takmičiće se četiri tima u muškoj i ženskoj kategoriji, a prema zvaničnom rasporedu učestvovaće sledeći timovi: 

U ženskoj kategoriji takmičiće se SAD, Rusija, Kina, Španija, a prema nezvaničnim izvorima, možda i Australija.

U muškoj kategoriji takmiče se Francuska, Kina, Kanada, Egipat, a možda i Argentina, što će se tačno potvrditi pred prvu utakmicu.

Utakmice će se igrati u dva poluvremena po 10 minuta između kojih će učesnici imati kratku pauzu od 5 minuta.

Veličina polja u okviru bazenu na kom će se igrati je 15m x 10m, a svaki tim će se sastojati od četiri igrača od kojih će jedan da bude golman. Ne bi trebalo više od tri igrača da bude u rezervi!

Veličina lopte je regularna tj. ista kao i kod lopte koja se koristi u regularnom vaterpolu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija