• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2019

10:54

(FOTO) NISU UDARCI NI STRAŠNI NOKAUTI! Evo šta najviše muči MMA borce, ovo ih dovodi do LUDILA!

Ostali sportovi

(FOTO) NISU UDARCI NI STRAŠNI NOKAUTI! Evo šta najviše muči MMA borce, ovo ih dovodi do LUDILA!

Podeli vest

Nije lako biti profesionalni MMA borac! Svaki meč i trening su veliki rizik. Povrede su česte, a takmičare u ovom sportu posebno muči jedna stvar

Skidanje kilograma veliki je problem za većinu boraca! Dan pred oficijalno merenje kreće finalno skidanje kilograma i to može da bude mnogo teško! Sauna, kardio, preznojavanje, i velika muka kako bi se prošla vaga. 

Dešava se da MMA borci gube i po 10 kilograma za nekoliko sati. Posle vaganja sledi tretman oporavka, unosa tečnosti i hrane. Mnogi dobiju i infuziju, a onda sutradan na meču dešava se da borac može da ima i preko 10 kilograma više u odosu na zvanično merenje.

(VIDEO) NOKAUTI PLJUŠTALI NA SVE STRANE! Ovo veče će zapamtiti svi UFC fanovi!

Skidanje kilograma je verovatno najteži posao svakog borca. Jednostavno smo prinuđeni da to radimo, iako ljudi misle da mi to volimo. Nismo mi ti koji odlučujemo već Atletska komisija. Oni su doneli pravilo da je merenje dan pred borbu i tada imate samo 30 sati između vage i meča. Borci su zbog toga počeli nenormalno da skidaju kilogame i da ih kasnije vraćaju. Verujem da bi svi bili najsrećniji, ja lično bih, ako bi se kilaža merila na dan borbe. Mečevi bi bili bolji i atraktivniji jer su borci onda svežiji, spremniji - rekao je nedavno Aleksandar Ilić za Infomer.

Foto: Instagram

I upravo je Ilić, zajedno sa Vasom Bakočevićem pokazao kako izgleda borba sa kilogramima pred sam meč. Nije lako i nije za svakoga.

Bonus video:

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija