• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug/Informer

07.12.2019

16:30

SJAJAN REZULTAT NAŠIH DEVOJAKA! Tijana Bogdanović i Milica Mandić presrećne nakon medalja u Rusiji!

Ostali sportovi

SJAJAN REZULTAT NAŠIH DEVOJAKA! Tijana Bogdanović i Milica Mandić presrećne nakon medalja u Rusiji!

Podeli vest

Srpske reprezenativke u tekvondou Tijana Bogdanović i Milica Mandić osvojile su danas na finalnom Gran priju u Moskvi zlatnu, odnosno srebrnu medalju

 

Dan posle pošto su plasmanom u finale obezbedile olimpijsku normu za Tokio 2020, one su se okitile medaljama.

BRAVO, DEVOJKE! Zlato za Bogdanović, srebro za Mandić!


Bogdanovićeva je uspela da osvoji najsjajnije odličje u kategoriji do 49 kilograma, a Mandićeva je osvojila srebrnu medalju u kategoriji preko 67 kilograma.

- Ovo je moja prva Gran pri zlatna medalja do sada, i to na finalnom turniru, i samim tim što je osvojena ovde, jasno je da trenutno ne mogu biti srećnija. Sezonu nismo mogli bolje da završimo. Drago mi je što se sav trud i rad napokon isplatio. Imali smo jako tešku godinu i mnogo turnira, a evo sada smo kvalifikovani za Olimpijske Igre u Tokiju. Još sam srećnija što imam divan tim uz sebe, trenera, nutricionistu, psihologa, kondicionog trenera, Galeb, moj klub, prijatelje i porodicu s kojima mogu da podelim ovakve trenutke - rekla je Tijana Bogdanović posle osvajanja zlata.

Vicešampionka Gran prija u Moskvi Milica Mandić rekla je da je zadovoljna plasmanom i borbama na finalnom tuirniru.

- Imala sam dobre protivnice u svakom meču, ali najbitnija borba mi je bila polufinalna gde sam posle dužeg vremena uspela da pobedim prvog nosioca, Bjanku Valkden iz Velike Britanije, koja je ujedno i trostruki šampion sveta. Cilj ovde je bio medalja i kvota i drago mi je što smo Tijana i ja po drugi put kvalifikovane zajedno za Olimpijske Igre. Ovo su bile tri teške godine, pune uspona i padova, ali krajnji cilj je ispunjen. Sve ovo ne bi bilo ostvarivo da Dragan Jović nije napravio tim koji pobeđuje i koji uvek radi za isti cilj. Hvala mu na požrtvovanosti, energiji i verovanju, kao i celom timu koji radi sa nama. Pred nama je novi izazov i radujem se daljem radu i napretku - rekla je Mandićeva.

Pred odlazak u Moskvu sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije Dragan Jović istakao je da njihov cilj nikada nisu samo plasmani, već vrhunski rezultati.

- Cilj je ispunjen. Dve karte su osigurane za Tokio. U aprilu su kontinentalne kvalifikacije za momke i nadam se da ćemo i nekog muškarca kvalifikovati. Zaista je ovo ogroman uspeh i veliki rezultatm dve medalje na finalnom Gran priju i treba imati u vidu da je zlatno i srebrno odličje teško osvojiti. Ovo je prvi put da smo uopšte osvojili medalje na finalnom Gran priju, pa me raduje što su to one dve najsjajnije. Milica i Tijana od danas imaju pauzu do 23. decembra kada počinjem sa našm kondicionim trenerom Nebojšom Šakićem pripreme za 2020 - rekao je Jović.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija