• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

10.12.2019

10:27

IDEMO NA OLIMPIJSKE IGRE POSLE 32 GODINE! Srpkinje blizu cilja da se 2020. godine nađu u Tokiju!

Ostali sportovi

IDEMO NA OLIMPIJSKE IGRE POSLE 32 GODINE! Srpkinje blizu cilja da se 2020. godine nađu u Tokiju!

Podeli vest

Srpske rukometašice na dobrom su putu da izbore plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a onda i pokušaju da, posle 32 godine, zaigraju na najznačajnijoj sportskoj manifestaciji

Ženska rukometna reprezentacije ima sve veće šanse da se nađe na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine! Naše igračice su juče ujutru napravile iznenađenje i pobedile lidera grupe 1, selekciju Nemačke, uz rezultat 29:28 u 2. kolu druge faze Svetskog prvenstva u Japanu.

Naslov

Golmanka bi nastradala
Da mi je golmanka pogodila stranu, unela bih je sa sve loptom u gol
Kristina Liščević


Gol odluke postigla je Kristina Liščević iz sedmerca u poslednjoj sekundi utakmice. Srpkinje su tako napravile veliki korak ka plasmanu na kvalifikacioni turnir za učešće na Igrama, na kom će se naći ekipe od drugog do sedmog mesta na ovom šampionatu. Ukoliko sutra u poslednjem kolu pobede Dansku (RTS 10.00), naše devojke obezbediće doigravanje za peto ili sedmo mesto na SP, u zavisnosti od ostalih rezultata.

Branile zlato 1988.

Zvuči neverovatno podatak da je naša selekcija poslednji put na Olimpijskim igrama učestvovala daleke 1988. u Selu, kada je branila zlato osvojeno četiri godine ranije u Los Anđelesu. Tad je turnir završila na četvrtom mestu.
 

SRPKINJE U NEMOGUĆOJ MISIJI! Ovako naše rukometašice mogu do polufinala SP!

DANSKA POBEDILA HOLANDIJU i dodatno zakomplikovala situaciju u Grupi 1!

 

Obradović: Odmor u botaničkoj bašti


Selektor rukometašica Ljubomir Obradović kaže da je najbitnije da se igračice odmore pred duel sa Danskom.

- Imamo dan odmora, što će nam mnogo značiti. Rekao sam devojkama da ćemo ići na izlet u botaničku baštu. Potrebno je da se oporave i budu potpuno spremne za duel sutrašnji duel sa Danskom. Hoćemo da pobedimo i Dansku, pa ćemo videti za šta će to da bude dovoljno - kaže Obradović.

Sadašnja generacija rukometašica ima za cilj da posle više od tri decenije odvede našu zemlju na najznačajniju sportsku manifestaciju. Junakinja trijumfa nad Nemicama Kristina Liščević ističe da će ekipa učiniti sve da ostvari cilj, a to je u ovom trenutku plasman među sedam najboljih na turniru.

- Ova dva boda su nam veoma bitna jer nas približavaju plasmanu na Olimpijske igre. Nadam se da će nam se i ostali rezultati poklopiti, da budemo plasirane što bolje i da nam se ostvare snovi. Pokazale smo da nikada ne odustajemo i da ćemo se boriti do kraja - kaže Liščevićeva.

Ona se osvrnula i na sedmerac koji je Srbiji doneo veoma važnu pobedu.

- Bila sam vrlo smirena. Uvek mi je u glavi da čekam golmana da odabere stranu, pa će mi druga biti slobodna. A i da mi krene u istu stranu, šutnuću toliko jako da ću je uneti u gol sa sve loptom - uz osmeh ističe Kristina Liščević.

PREBIĆEMO DANKINJE! Moćna poruka Dragane Cvijić: Ne damo na sebe!

KALKULACIJE! Evo kako naše rukometašice mogu do polufinala i Tokija!

 

 

Daleko je polufinale

Srpkinjama bi trijumf protiv Danske mogao čak da obezbedi i plasman u polufinale Svetskog prvenstva, ali je za to potrebno da Norveška u poslednjem kolu pobedi Nemačku, a da Holandija izgubi od Južne Koreje, što je malo verovatno. Međutim, Dragana Cvijić ističe da je prioritet odlazak na OI.

 

 


- Želimo plasman na Olimpijske igre više od svega na svetu. Sada smo opet u igri. Idemo na pobedu protiv Danske, da probamo da ih "prebijemo", uzmemo dva boda, pa šta bude - poručuje Cvijićeva.

 

 

SVETSKO PRVENSTVO


GRUPA 1

Sreda

J. Koreja - Holandija 7.00
Srbija - Danska 10.00
Norveška - Nemačka 12.30


Ponedeljak

Nemačka - Srbija 28:29
Danska - Holandija 27:24
J. Koreja - Norveška 25:36

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore


 

 

 

 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija