• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

13.12.2019

15:11

GORAN BOGDANOVIĆ, BIVŠI FUDBALER ŠPANSKIH KLUBOVA, ZA SIGURICU: Samo Barselona i Real MOGU DO TITULE!

Ostali sportovi

GORAN BOGDANOVIĆ, BIVŠI FUDBALER ŠPANSKIH KLUBOVA, ZA SIGURICU: Samo Barselona i Real MOGU DO TITULE!

Podeli vest

Katalonci i Madriđani su u španskom fudbalu kao Partizan i Crvena zvezda kod nas, pa ne očekujem da neko osim njih bude kandidat za titulu u Primeri

Barselona i Real Madrid će i ove sezone voditi glavnu reč u Španiji, teško da će neko osim njih uspeti da se umeša u borbu za titulu, poručuje za Siguricu bivši fudbaler španskih klubova Goran Bogdanović (52)! Nekadašnji vezista Majorke i Espanjola smatra da su Katalonci i Madriđani i ove sezone ubedljivo najjači u Španiji i da trenutno ne postoji ekipa koja može da ih ugrozi u Primeri.

Spasiće se Espanjol

Moj Espanjol je poslednji na tabeli, ali očekujem da, kako sezona bude odmicala, budu sve bolji i da izbore opstanak

On takođe smatra da će njegovi bivši klubovi Majorka i Espanjol izboriti opstanak u jednoj od najjačih evropskih liga, iako su trenutno u vrlo lošoj situaciji.

Barselona i Real Madrid trenutno su na deobi prvog i drugog mesta u Primeri, ali Sevilja ima samo tri boda manje. U ovom veku samo su Valensija 2002. i 2004, kao i Atletiko 2014. bili šampioni, a da to nisu dva najveća španska kluba. Može li i ove sezone nešto tako da se dogodi?

REČ LEGENDE! Ronaldinjo: Mesi nije najbolji u istoriji, već u svojoj epohi!

PONOVO SE OBRUŠILI NA JOVIĆA! Poznati novinar udario na Luku, tvrdi da je PROMAŠENA INVESTICIJA!

 

 

Foto: AP/Photo

 


- Teško. Baš sam pre neki dan razmišljao da su Barselona i Real Madrid u Španiji kao Partizan i Crvena zvezda u Srbiji. Moj favorit je Barselona, bez obzira što sam igrao za njihovog gradskog rivala Espanjol. Volim ekipe koje igraju dobar fudbal, a oni su atraktivni još od ere Pepa Gvardiole. Ima tu jakih klubova, poput Sevilje, koja igra u sjajnoj formi, ne treba otpisivati ni Atletiko Madrid, koji igra nešto slabije, ali mislim da su Barsa i Real glavni favoriti da vode bitku do samog kraja.

Real gostuje Valensiji u ovom kolu u jednom od najzanimljivijih mečeva ovog vikenda. Može li Valensija da ih ugrozi?

NJIMA NE TREBAJU NOVI IGRAČI! Samo bi Mesi bio pojačanje za Liverpul!

JOVIĆA TEK ČEKA PAKAO! Srpski napadač ponovo nije dao gol, Madriđani gube strpljenje

 

Foto: ap photo

 


 

Partizan koštalo neiskustvo,
žao mi je zbog crveno-belih

 

Kako biste ocenili nastup vašeg bivšeg kluba Partizana i večitog rivala Crvene zvezde u evropskim takmičenjima ove sezone?
- Partizan je igrao odlično pod vođstvom Save Miloševića i jedina mrlja bila je ta pretposlednja utakmica u Hagu protiv AZ Alkmara. Tu ih je neiskustvo koštalo pobede i verovatno prolaza dalje u Ligi Evrope. Žao mi je i što se to sve desilo Crvenoj zvezdi. Čitam po portalima da su svi okrivili Brazilca Žandera, ali treba mu dati podršku. Sve to je fudbal. Žao mi je zbog srpskog fudbala što su crveno-beli ostali bez plasmana u nokaut-fazu Lige Evrope.

- Valensija svakako spada u red jačih ekipa u Španiji. Što se tiče Reala, rekao bih da ne blistaju ove sezone. Ipak, kada pogledate tabelu, vidite da su opet na deobi prvog i drugog mesta. Valensija ima kvalitet da se domogne jedne od četiri pozicije koje vode u Ligu šampiona sledeće sezone. Svakako očekujem zanimljiv okršaj.

Vaš bivši tim Espanjol trenutno je poslednji na tabeli u Primeri. Ovog vikenda dočekuju Betis, mogu li konačno da se odlepe od začelja?

- Pratim sve moje bivše klubove i navijam za njih. Jeste Espanjol poslednji na tabeli, ali očekujem da, kako sezona bude odmicala, budu sve bolji i da izbore opstanak. U sezonama unazad ili su bili na sredini tabele, ili su rano opstajali u Primeri. Vidim da im dobro ide u Ligi Evrope, gde su kolo pre kraja prošli grupu. Nadam se da će sada, kad budu imali manje utakmica, krenuti da pobeđuju, počev već od narednog kola.

Ni vaš drugi bivši klub Majorka ne stoji dobro na tabeli. Trenutno su 16. i ovog vikenda gostuju Selti, koja takođe igra ispod očekivanja...

- Majorka bolje igra nego što to tabela pokazuje. U prošlom kolu su se onako muški pobili s Barselonom. Jesu primili pet komada, ali su ostavili dobar utisak. Možda bi trebalo u nastavku sezone da igraju manje za utiske, a više za bodove. Sad igraju protiv Selte, koja takođe beleži slabe rezultate. Navijam da moj bivši klub slavi i krene ka sredini tabele.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija