• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.01.2020

16:47

MORAMO BITI NAJBOLJI PROTIV FRANCUZA! Kovač veruje da Srbija ponovo može da sruši velikog favorita!

Ostali sportovi

MORAMO BITI NAJBOLJI PROTIV FRANCUZA! Kovač veruje da Srbija ponovo može da sruši velikog favorita!

Podeli vest

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je da njegova ekipa mora da odigra svoju najbolju igru ako želi pobedu protiv Francuske na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

Srbija u nedelju startuje protiv Francuza borbu za završni turnir Olimpijskih igara, a Kovač je dao svoje viđenje meča protiv rivala nad kojim je izvojevana velika pobeda jesenas u Parizu.

- Na startu nas očekuje jak i težak meč... Vidim da i Francuzi imaju problema oko sastava ekipe, prvi korektor Bojer nije došao, neki igrači su povredjeni, ali to ne sme da nas zavara. Oni su odlična reprezentacija. Mi moramo da odigramo našu najbolju igru ako hoćemo da pobedimo - rekao je Kovač, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije u nedelju od 13.30 u Berlinu igraju protiv Francuske, prvi meč na turniru Evropskih kvalifikacija za OI 2020.

- Kostur ekipe je skoro isti kao sa Evropskog prvenstva. Iako imamo malo vremena, poznajemo se dobro, radili smo dobro letos sa selektorom Kovačem tako da smo sad samo nastavili. I dalje primenjujemo njegov sistem rada, slušamo ga i nadam se da će rezultat biti kao onaj sa Evropskog prvenstva, da ćemo biti na prvom mestu - rekao je korektor Srbije Dražen Luburić.

Predstojeći turnir u Berlinu će, po rečima blokera Marka Podraščanina, biti teži od Evropskog prvenstva.

- Teže je od Evropskog prvenstva jer prolazi samo prvoplasirana ekipa na OI. Mi smo pre četiri godine napravili veliku grešku kada posle osvajanja Svetske lige nismo uspeli da se plasiramo u Rio. Na istom smo mestu, istom hotelu, igramo protiv skoro istih ekipa. Iz grešaka se uči i mislim da smo naučili veliku lekciju i da smo spremniji došli na turnir - rekao je Podraščanin dodajući:

- Prva utakmica možda i najteža, protiv Francuza koji su nam uvek neugodan protivnik. Medjutim, dobili smo ih na poslednja dva velika takmičenja tako da smo dokazali da možemo da igramo protiv njih i da možemo da ih pobedimo - naveo je Podraščanin.

Srbija će u ponedeljak igrati protiv Holandije od 14.00. Posle slobodnog dana, srpski odbojkaši će treći meč odigrati u sredu protiv Bugarske od 14.30.

- Sve ekipe su došle ovde sa željom da osvoje turnir. Tu je neugodna Holandija koja igra sve bolje i bolje. Ne treba zaboraviti ni Bugarsku koja je uvek neugodan protivnik koji može da pobedi Brazil, a da sledeći dan izgubi od Japana... Treba ozbiljno da shvatimo svakog protivnika i da idemo iz utakmice u utakmicu  - rekao je Podraščanin.

U Grupi A će igrati Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman u polufinale izboriće dve prvoplasirane selekcije, a plasman na Olimpijske igre samo pobednik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija