• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2020

14:58

KATASTROFA NA STARTU! Srbija ubedljivo poražena od Francuske!

Ostali sportovi

KATASTROFA NA STARTU! Srbija ubedljivo poražena od Francuske!

Podeli vest

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u Berlinu od Francuske 3:0 (25:21, 25:21, 25:22) u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Tokiju

U grupi A igraju Nemačka, Slovenija, Belgija i Češka, a samo pobednik turnira izboriće vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Orlovi su loše počeli borbu za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Ali, aktuelni šampioni Evrope u drugom kolu igraju protiv Holandije u ponedeljak od 14 časova, pa će imati šansu da se iskupe nacijačima i upišu trijumf.

Francuzi su bolje otvorili utakmicu. Posle početnog ispitivanja snaga "trikolori" su napravili seriju i poveli sa 8:5. Međutim, naši momci su strpljivom igrom u nastavku došli do izjednačenja - 13:13. Ipak, nije to dugo trajalo, nisu naši odbojkaši uspeli da preokrenu rezultat. Francuzi su ponovo poveli, čuvali prednost od tri, četiri poena, "orlovi" su jurili "minus" do kraja prvog seta, koji je ipak pripao Francuzima 25:21.

 

 

Uroš Kovačević doneo je Srbiji prenost od 4:2 na startu drugog seta. Napravila je Srbija seriju od 5:0, pobegla na 7:2 i naterala Francuze da traže tajm-aut. Francuzi su uspeli da prekinu seriju našeg tima, ali ne i da zaustave orlove. Nastavili su  puleni selektora Slobodana Kovača da gaze rivale u drugom setu i imali prednost od šest poena (9:6). Međutim, nisu ni Francuzi samo primali udarce, uzvratili su. Napravili su seriju od 5:0 i preokrenuli rezultat na 18:15. Naši igrači nisu uspeli da uzvrate, pa su trikolori na kraju dobili i drugi set sa 25:21.

IDEMO "ORLOVI"! Odbojkaši protiv Francuske kreću po vizu za Olimpijske igre!

MORAMO BITI NAJBOLJI PROTIV FRANCUZA! Kovač veruje da Srbija ponovo može da sruši velikog favorita!

 

 

 

Početak trećeg seta protekao je u egal igri, jedni i drugi su se smenjivali u vođstvu. Potom je Podraščanin doneo Srbiji prednost od 18:17, ali nikako nismo uspevalo da napravimo seriju dobrih servisa. Imala je Srbija i 20:19, ali nastavili su naši igrači da srljaju iz greške u grešku, pa su Francuzi preokrenuli na 21:20. Potom su pobegli na 24:21 i stekli tri set i meč lopte lopte. Iskoristili su drugu i dobili set sa 25:22,a meč ubedljivo sa 3:0.

U ponedeljak, 6. januara rival Srbije će biti Holandija (14 sati), a posle slobodnog dana, Srbija će treći meč odigrati u sredu, 8. januara protiv Bugarske od 14.30.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija