• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2020

16:51

KOMŠIJE PREGAZILE HOLANĐANE! Srbija protiv Bugarske vodi ključnu bitku za Olimpijske igre!

Ostali sportovi

KOMŠIJE PREGAZILE HOLANĐANE! Srbija protiv Bugarske vodi ključnu bitku za Olimpijske igre!

Podeli vest

Odbojkaška reprezentacija Srbije igra u sredu protiv Bugarske odlučujuću utakmicu za polufinale kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, pošto su danas naše istočne komšije slavile protiv selekcije Nizozemske bez izgubljenog seta

To na kraju znači samo jedno: Srbija i Bugarska će se direktno obračunati u sredu (14.00) za mesto u polufinalu olimpijskog turnira. Očekuje se da Francuska lako pobedi Holandiju i time overi osvajanje prve pozicije u grupi, a za drugu će se boriti naš državni tim i istočne komšije.

Bugari imaju tog džokera u ruci što im odgovara čak i poraz od 3:2. U tom slučaju bi skupo koštao našu selekciju maksimalni poraz od Francuske u prvom kolu (3:0). Ipak, pobeda 3:0 ili 3:1 odvela bi Plave u polufinale, na dva koraka od plasmana na Olimpijske igre.

Prošle godine u junu dve selekcije su odigrale dva meča u Svetskoj ligi. Srbija je dobila oba, kao domaćin sa 3:0, a kao gost sa 3:2. Poslednji duel pre toga je bio na Evropskom prvenstvu 2017. kada je naš državni tim takođe pobedio i to sa 3:0.

U sutrašnji meč Srbija ulazi kao favorit, sa zvanjem evropskog prvaka na ramenima. Ali i sa velikim imperativom pobede. Srpski odbojkaši nisu igrali na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, a čudni sistem kvalifikacija može da učini da ih ne bude ni u Tokiju ove godine, iako su zvanični prvaci Evrope. Šansa, ipak, još postoji, a ovi momci su pokazali da za njih nema unapred izgubljene bitke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija