• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Stefanović

17.01.2020

07:15

(VIDEO) IVICA TUCAK, SELEKTOR HRVATA, ZA INFORMER: Navijam za Srbiju dok se ne sretnemo!

Ostali sportovi

(VIDEO) IVICA TUCAK, SELEKTOR HRVATA, ZA INFORMER: Navijam za Srbiju dok se ne sretnemo!

Podeli vest

Cilj mi je da pobedim Srbiju, ali kad vaša reprezentacija igra protiv drugih rivala, navijam za vas, kaže za Informer selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak!

Srbija i Hrvatska često se sastaju na velikim takmičenjima, a novi duel ova dva tima očekuje se na Evropskom prvenstvu u Budimpešti koje je u toku.

* Srbija i Hrvatska bi mogle da se sastanu u polufinalu šampionata Evrope. Da li će to biti finale pre finala?

- Mislim da su ove dve reprezentacije, uz dužno poštovanje svih ostalih, obeležile poslednjih deset godina u vaterpolu. Ako dođe do te utakmice, to će biti prava sportska fešta, što bismo mi rekli u Dalmaciji.

Prijatelji

Selektor Srbije Dejan Savić je dobar momak, onako mangup, a takve ljude volim

* Da li ćete čestitati našem timu u tom meču, ako budu bolji?

- Naravno. Želim da pohvalim igrače Srbije, oni su svi sjajni momci i veliki sportisti. Ako se sastanemo i ukoliko Srbija pobedi, ja ću im iskreno čestitati, ali svakako da ću učiniti sve da mi izađemo kao pobednici u tom meču. Takođe, ako se Srbija i Hrvatska ne sastanu, nego budu igrale recimo Srbija i Mađarska, naravno da ću navijati za vaš tim.

* Selektor "delfina" Dejan Savić i vi ste ljuti protivnici na utakmicama, kakva je situacija van bazena?

- Mi smo dobri prijatelji i nema razloga da se o tome nešto posebno priča. Deki je dobar momak, onako mangup, a takve ljude volim. Pošten je i iskren čovek, a svoj posao radi vrhunski. U današnje vreme je teško naći takvu osobu u sportu i teško je ostvariti dobra prijateljstva.

* Na vaterpolo mečevima Srbije i Hrvatske u poslednje vreme nije bilo nekih većih incidenata među navijačima. Da li vas to raduje?

- Prošlost ne možemo da izbrišemo i zaboravimo. Nažalost, dešavale su se ružne stvari koje ne možemo da gurnemo pod tepih. Međutim, i pored svega mi moramo da nastavimo sa životom. Živimo jedni pored drugih. Sport mora da dovede do promena u društvu. Promena u razmišljanju, da se ne vodimo onim "Srbi moraju da mrze Hrvate, Hrvati moraju da mrze Srbe". Ne sme tako da bude, već da živimo normalno. Takve stvari moramo da ostavimo iza sebe, bez obzira koliko su neke stvari bile bolne.

* Da li se možda dobar odnos između Dejana Savića i vas preneo i na ekipu i navijače?

- Mi se trudimo da učinimo sve kako bi meč između Hrvatske i Srbije bio prava sportska utakmica u kojoj niko nije opterećen ni verom, ni nacionalnom pripadnošću. Što se tiče vaterpola, mislim da Dejan i ja dajemo najbolji primer kakvi bi odnosi trebalo da budu. Takođe, isto rade i vaterpolisti u bazenu. Mi dajemo vetar u leđa i pokazujemo da može biti normalan odnos među nama, da mora biti normalan.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 4 godine

BRAVO tako bi svi trebali da rade i za par godina Hrvatski i Srpski navijači sedeli zajedno na tribinama i navijali svako za svoje i jedni drugima cestitali na dobrim akcijama Liči kao sn ali mislim da nije IVICA TUČAK svaka ti čast !!!!!!

shooster

pre 4 godine

Sto je covek!!! borio se u ratu i nikad nije zaboravio da voli svoje i postiva tude i znam iz proverenih izvora da je veliki fan Srbije

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija