• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.S.

22.01.2020

09:47

PAŠĆE I ŠPANIJA! Vaterpolisti Srbije igraju četvrtfinale Evropskog prvenstva!

Ostali sportovi

PAŠĆE I ŠPANIJA! Vaterpolisti Srbije igraju četvrtfinale Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Biće to prvi pravi ispit za nas na Evropskom prvenstvu, ali verujemo da ćemo uspeti da pobedimo i plasiramo se u polufinale, poručuju Filip Filipović i Stefan Mitrović

Španija jeste jaka, ali mi idemo u polufinale Evropskog prvenstva, poručuju naši vaterpolisti Filip Filipović i Stefan Mitrović! Srpski tim, čije je zvanično osiguranje "UNIQA", sastaće se danas (17.30, RTS 1) sa Špancima u četvrtfinalu ovog takmičenja u budimpeštanskoj "Duna areni".

Neizvesni mečevi

Odlučiće nijanse

Pobediće onaj ko bude imao bolji dan i više motiva, a ja se nadam da ćemo to biti mi
Filip Filipović

Ova dva tima često su se sastajala na velikim takmičenjima, a posebno će ostati upamćen duel u finalu Evropskog prvenstva 2018. godine u Barseloni. Tad su "delfini" slavili posle peteraca rezultatom 12:10 (7:7). Nakon toga Španci su bili uspešniji na Svetskom prvenstvu prošle godine, kad su nas pobedili 12:9 u četvrtfinalu.

Kapiten našeg tima Filip Filipović očekuje još jedan neizvestan duel.

(VIDEO) NE VOLIM DA IGRAM PROTIV SRBIJE! Selektor Španije sve rekao: To je najbolji tim na svetu poslednjih 10 godina!

NAJNEPRIJATNIJA UTAKMICA! Savić veruje u svoju ekipu i polufinale Evropskog prvenstva!

 

Martin: Srbija je gladna pobeda

Selektor Španije David Martin svestan je da njegovom timu neće biti lako u duelu sa izabranicima Dejana Savića.

- Srbija je najbolji tim u svetu već dugi niz godina. Imaju mnogo igrača koji su veoma talentovani. Oni su gladni pobede i biće ovo veoma težak meč za nas - objašnjava Martin.

- Znali smo i ranije sa kojom grupom se ukrštamo i koji su nam mogući protivnici, tako da smo se spremali za duel sa Španijom. Biće to prvi pravi ispit za nas na ovom prvenstvu i idealna prilika da u meču protiv vicešampiona sveta vidimo gde smo u ovom trenutku. Pobediće onaj ko bude imao bolji dan i više motiva, a ja se nadam da ćemo to biti mi - ističe Filipović.

Iako smo navikli da srpski vaterpolisti uvek osvajaju medalje na velikim takmičenja, Filipović ističe da neće biti tragedija ako se to ovog puta ne desi.

- Evropsko prvenstvo jeste značajno, ali mnogo je važnije ono što dolazi posle njega. Olimpijske igre u Tokiju predstavljaće vrhunac ove generacije i glavni cilj nam je da tamo budemo na maksimumu - naglašava Filipović.

Izraziti favoriti

Reprezentacija Srbije je, prema kladionicama, izraziti favorit za prolazak u polufinale. Kvota na trijumf "delfina" je 1,45, dok je na "crvenu furiju" 3,65. Naš vaterpolista Stefan Mitrović saglasan je sa ovom prognozom.

- Četvrtfinale je na svakom prvenstvu psihički najteži meč, jer ako tu izgubiš ostaješ bez medalje. Verujem da se nama to neće dogoditi. Sigurno nam neće biti lako protiv Španije, ali mi smo ovde došli da se borimo za najviši plasman - poručuje Mitrović.
U slučaju trijumfa naš tim će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Grčka - Hrvatska, a u finalu bi trebalo da nas sačekaju domaćini Mađari.

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija