• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2020

13:20

Tim Srbije osvojio pet medalja na Zimskim svetskim master igrama

Ostali sportovi

Tim Srbije osvojio pet medalja na Zimskim svetskim master igrama

Podeli vest

Austrijski grad Insbruk, od 10. do 19. januara, bio je domaćin trećih Zimskih svetskih master igara (WWMG 2020). Na igrama je učestvovalo više od 3000 takmičara iz 56 zemalja sveta, koji su se nadmetali u 12 zimskih sportova. Organizator takmičenja je Međunarodna asocijacija master igara koja je priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta, a podršku ovogodišnjim igrama pružilo je više od 1000 volontera

 

Pod sloganom #duh zajedništva sportisti amateri imali su šansu da se bore, rame uzrame, sa nekadašnjim vrhunskim sportistima i učesnicima zimskih olimpijada, a jedini uslov je bio da su  stariji od 30 godina. Promovisanjem ideje „sport za sve" i olimpijskih vrednosti, svi učesnici su težili da ostvare svoje najbolje rezultate u duhumeđusobnog poštovanja i prijateljstva. 

BURA SE NASTAVLJA! PROGLAŠEN ZA NAJBOLJEG U EVROPI, ALI NIJE POZVAN NA EP! SADA JE NAPAO SAVEZ! Nenadić poručio: Postavljaju selektore bez dana staža, rukomet nam vode nestručni ljudi!

Srbiju je u Austriji predstavljao mali tim koji je uspeo da našoj zemlji donese čak petmedalja. U klizanju na kratke staze Miodrag Popović (40) osvojio je tri srebrne medalje u trkama na 500, 1000 i 1500 metara, dok je Dejan Milutinović (56) u umetničkom klizanju u svojoj kategoriji Silver III, osvojio zlatnu medalju u slobodnomklizanju i srebrnu medalju u artistik programu. Pored njih dvojice, u klizanju na kratkestaze nastupila je i Kristina Pap.

- Bila je velika čast i zadovoljstvo klizati na ledu Olimpijske hale u Insbruku, one iste ukojoj su 1964. i 1976. godine održane Zimske olimpijske igre. Važnije od nastupa jedivan osećaj što sam deo jedne lepe priče o ljubavi prema sportu koja još uvek traje,bez obzira na godine - izjavio je Milutinović i dodao da se nada da će Beograd ubudućnosti dobiti više ledenih dvorana kako bi se stekli uslovi za dalji razvoj sviholimpijskih sportova na ledu.

Foto: Promo

Dejan Milutinović je po zanimanju diplomirani pravnik i zaposlen je već dve decenijena Beogradskom sajmu. Njegova monografija, pod nazivom „Slike i tragovi na ledu",objavljena je prošle godine i bavi se razvojem klizanja na ledu u Beogradu u perioduod 1881-1891. godine.

Beogradski sajam spada u red društveno odgovornih kompanija koje uvek pružaju podršku  svojim zaposlenima i podstiču njihove rezultate u aktivnom bavljenju sportom, kako rekreativnom, tako i takmičarskom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija