• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2020

13:30

RAZDOR I U SPORTU! Selektor vaterpolista Crne Gore primio blagoslov Amfilohija, ministar zamerio!

Ostali sportovi

RAZDOR I U SPORTU! Selektor vaterpolista Crne Gore primio blagoslov Amfilohija, ministar zamerio!

Podeli vest

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković primio je u Cetinjskom manastiru blagoslov mitropolita Amfilohija, što mu je zamerio ministar za sport i mlade u crnogorskoj vladi, Nikola Janović, inače i sam nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije i Crne Gore, kao i Crne Gore

Nakon liturgije u Cetinjskom manastiru, u nedelju, Amfilohije je pozdravio Gojkovića i čestitao na uspehu vaterpolista Crne Gore na bronzanoj medalji na upravo završenom prvenstvu Evrope u Budimpešti, preneo je sajt Mitropolije.

Amfilohije je Gojkoviću i celoj reprezentaciji, koja je, kako je navedeno, "proslavila i sebe i celu Crnu Goru", dodelio ikonu Svete Bogorodice Filerimske, "poželevši da ih štiti majka Božija, te da nam donose medalje i pobede sa budućih takmičenja".

Gojković se, dodaje se, zahvalio "u ime reprezentacije na časti i ukazanoj pažnji", i izrazio zadovoljstvo što je bio prisutan na liturgijskom sabranju, te naglasio "da mu podrška i blagoslov crkve mnogo znači, kao i celoj vaterpolo reprezentaciji".


Ministar za sport i mlade u crnogorskoj vladi Nikola Janović, nekadašnji vaterpolo reprezentativac, ali svojevremeno i saigrač Gojkovića, poručio je selektoru da se "drži" blagoslova države (Crne Gore) koja, prema njegovom viđenju, "jedina pripada svima".

- Ne razumem kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima. Držite se blagoslova i podrške države, jer jedino ona pripada svima u reprezentaciji, kao što reprezentacija pripada njoj - objavljeno je na tviter nalogu crnogorskog ministarstva.

Crnogorskog selektora Gojkovića je inače, već odlikovala mitropolija Srpske pravoslavne crkve 2013. godine, ordenom zlatnog lika Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca - Petar Drugi Petrović Njegoš.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vojo

pre 4 godine

Nikola Janović je Milogorac a uz to i katolik. Od srpstva mu je ostalo samo srpsko ime i prezime.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija