• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.02.2020

18:30

SELEKTOR CRNE GORE SVIMA ZAČEPIO USTA: Ponosan odlazim u crkvu, to je moja privatna stvar!

Ostali sportovi

SELEKTOR CRNE GORE SVIMA ZAČEPIO USTA: Ponosan odlazim u crkvu, to je moja privatna stvar!

Podeli vest

Selektor bronzanih vaterpolista Crne Gore iz Budimpešte Vladimir Gojković prihvatio je poziv Mitropolita Amfilohija Radovića i posetio Cetinjski manastir zajedno sa ocem

U vreme tenzija u Crnoj Gori zbog usvajanja "Zakona o slobodi veroispovesti", ta poseta vaterpolo stručnjaka Cetinjskom manastiru izazvala je niz reakcija. Oglasio se i tamošnji ministar sporta Nikola Janović, porukom Gojkoviću da je "bolje da se drži blagoslova države".

RAZDOR I U SPORTU! Selektor vaterpolista Crne Gore primio blagoslov Amfilohija, ministar zamerio!

(VIDEO) USTALA JE CRNA GORA, SVETINJA SE BRANITI MORA! Veliko iznenađenje sačekalo Partizan u Budvi, jasna poruka obišla region!

 

U utorak popodne, Gojković je izdao saopštenje o svojoj poseti Cetinjskom manastiru.

- S obzirom na to da sam na putu, kasno sam video koliko je prašine u javnosti podigla moja poseta Cetinjskom manastiru. Nikada nisam polemisao preko medija, ali uviđam da se dosta toga nepotrebnog umešalo, pa želim samo kratko da naglasim sledeće: Moja poseta je bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu - poručio je Gojković, a prenose crnogorski mediji:

- Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu. Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vernika pozdravio posebno mene i čestitao uspeh reprezentaciji, na čemu sam se ja, samo u svoje lično ime zahvalio na poklonu rečima: "Teško da puno toga sada mogu reći osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde među vama i hvala vam na poklonu".

Ovo obraćanje želim da završim sa nekoliko zaključaka:

- Prva stvar je da ne želim da neko skuplja političke poene preko mene, niti mi je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se nikad nisam uključivao u politiku. Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola. Na ovu temu se neću više oglašavati - saopštio je Gojković.

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija