• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2020

23:15

DVE MEDALJE ZA SRBIJU! Srpski tekvondisti se iz Švedske vraćaju sa zlatom i srebrom!

Ostali sportovi

DVE MEDALJE ZA SRBIJU! Srpski tekvondisti se iz Švedske vraćaju sa zlatom i srebrom!

Podeli vest

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas zlatnu medalju na Prezident kupu u Švedskoj, dok je srebrnu medalju osvojio njen timski kolega Mahdi Hodabahši

 

Bogdanović je osvojila zlato u konkurenciji do 49 kilograma, a Hodabahši je osvojio srebro u kategoriji do 87 kilograma pošto se nije borio u finalnom meču, saopštio je njihov klub Galeb.

FRKA U TABORU ENGLESKE I JUNAJTEDA! Rašford završio sezonu, visi mu EP!

Bogdanović je na putu do pobedničkog postolja pobedila reprezentativke Turske, Izraela, Nemačke, Španije i u velikom finalu Ruskinju.

- Ovo mi je prvi turnir u sezoni posle pauze. Zadovoljna sam što smo počeli sa zlatnom medaljom. Imala sam pet mečeva u veoma jakoj konkurenciji. Ovo je jedan od jačih turnira koje imamo, ali drago mi je da sam to sve izdržala, što znači da smo obavili odličan pripremni period - rekla je Bogdanović.

Srpskim reprezentativcima sledi Ju Es open, a zatim i nekoliko turnira, uključujući Evropsko prvenstvo.

Foto: Instagram/printscreen

- Posle toga ćemo tempirati formu za naš najveci cilj, Olimpijske igre. Ponosna sam i na ostatak tima, Mahdija i Milicu, koji su osvojili srebrne medalje i dali vetar u leđa - kaže naša reprezentativka.

Hodabahši je Iranac, oženio se Srpkinjom i dobio je srpsko državljanstvo. On je rekao da je zadovoljan rezultatom na prvom turniru u sezoni.

- To su vredni bodovi za mene, budući da mi je ovo i prvi turnir na kome se borim kao srpski državljanin. Hvala treneru Draganu Joviću na izuzetnom vođstvu i podršci tokom celog dana. Sad idemo dalje, čekaju nas mnogi turniri i Evropsko prvenstvo u maju - rekao je Hodabahši.

Trener Dejan Jović zadovoljan je rezultatima ekipe, pošto je i Milica Mandić juče osvojila srebro u kategoriji do 73 kilograma.

Foto: Reuters

- Počela je i ova sezona koja je drugačija jer ove godine imamo i Olimpijske igre. Rezultati su stvarno odlični, ali to nije toliko ni bitno sada. Više od toga mi je važno kako su se takmičari uspešno nosili sa izazovima i teškim situacijama. Konkurencija na Prezident kupu je uvek najjača, jer poeni sa ovog takmičenja ne mogu da se nadomeste na nekom drugom takmičenju. Nama je to do jula vrlo važno zbog žreba koji će biti na OI - rekao je Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

On je pohvalio i nastupe Aleksandre Radmilović, Dmitrija Nagajeva, Nikole Vučkovića, Teodore Jović i Nađe Savković.

- Svi su bili na navou zadatka i jako blizu medalja. Pred nama je sada Ju Es open pa onda još nekoliko turnira u Evropi. Muka je i dalje šta ćemo raditi od 15. marta, od kada više nemamo gde da treniramo. Olako se gleda na tu situaciju iako smo na sva vrata kucali - kaže Jović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija