• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.04.2020

09:05

OVAJ MEČ NEĆE SPREČITI NI KORONAVIRUS! Ljubitelji MMA će baš uživati, DVA NEMILOSRDNA RATNIKA UKRŠTAJU ŠAKE U OKTAGONU BEZ OBZIRA NA SVE!

Ostali sportovi

OVAJ MEČ NEĆE SPREČITI NI KORONAVIRUS! Ljubitelji MMA će baš uživati, DVA NEMILOSRDNA RATNIKA UKRŠTAJU ŠAKE U OKTAGONU BEZ OBZIRA NA SVE!

Podeli vest

U momentu kada su otkazani svi sportski događaji, najelitnija MMA organizacija UFC odlučila je da organizuje spektakularnu priredbu koja će se dogoditi 18. aprila, iako je glavna zvezda i šampion u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov odbio nastupiti protiv izazivača Tonija Fergusona, njega će protiv nezgodnog "El Kukuja" na još uvek nepoznatoj lokaciji zameniti Džastin Geidži

"UKLETA BORBA"

Svi ljubitelji akcije u oktagonu već godinama očekuju sada već "ukletu borbu" između neporaženog Habiba i Tonija Fergusona čoveka kojem izgleda sudbina neda da se bori za šampionski pojas. Ovo je čak peto otkazivanje njihovog međusobnog duela, a verovatno svi iskreni MMA fanovi su željno iščekivali UFC 249 gde se konačno trebao održati ovoj dvoboj.

Razarajući koronavirus  poremetio je obožavaoce ovog "krvavog sporta" da uživaju u konačnom obračunu "Dagestanskog Orla" i jednog od stilski najzimljivijih boraca današnjice. Nurmagomedov je odlučio da ostane u Rusiji sa svojom porodicom, ali je ostavio mogućnost da će se potencijalni duel sa Fergusonom  možda realizovati  u nekom boljem vremenu, sa publikom u dvorani i prijatnijom zdravstvenom atmosferom.

KOCKAR KOJI UVEK IGRA NA SVE ILI NIŠTA

Bez obzira na to, Ferguson je odlučio da u svom maniru izađe na borilište i pokaže šta ume, dodao je i da protivnika neće birati, te da će ukrstiti šake sa bilo kojim fajterom iz rostera.

Foto: AP/John Locher

Prave zaljubljenike u MMA sigurno ne čudi ova odluka, jer je Toni čovek koji uvek rizikuje. Već  sedam godina nema nijednu izgubljenu  bitku u UFC. Njegove borbe su uzbudljivi trileri sa puno preokreta, a niz od 12 pobeda ga čvrsto drži na poziciji prvog izazivača za titulu do 70 kilograma.

Foto: AP/John Locher

Ulog je veliki, jer bi Ferguson porazom protiv Geidžia mogao izgubiti izazivačku poziciju, te tako ostati bez borbe za titulu koju je odavno zaslužio. Nije ovo prvi put da Amerikanac meksičkog porekla stavi sve na kocku, te odigra na sve ili ništa. Njegove predhodne dve borbe su ga takođe mogle koštati duela za pojas, ali ipak surovo premlaćivanje Entonija Petisa, odnosno Donalda „Kauboja“ Seronija ga je ostavilo na korak od trona, na kojem bi ga mnogi fanovi voleli videti.

Foto: AP/John Locher

Isti ti ljudi se nadaju da će "El Kukuj" na svoj kao i uvek poseban, a na prvi pogled nespretan način preskočiti još jednu prepreku i opet zakazati borbu sa Habibom.

Svašta je ovaj čovek preživeo u svom životu, priviđali su mu se ljudi u zidu, imao je ozbiljnih mentalnih problema, više puta su svi mislili da je njegova karijera gotova, ali on se uvek vrati i pokaže da je jedan od domintijih boraca u ovoj igri, i da svakako zaslužuje borbu za titulu.

NA PRVI POGLED OBIČAN MOMAK, A U STVARI  "LOVAC NA GLAVE"

Fergusonov protivnik na iventu koji će se održati bez prisustva publike je Džastin Geidži koji je u najprestižnijoj MMA kompaniji upisao četiri pobede i dva poraza. Iako je član UFC tek nešto manje od tri godine, on je brzo pridobio publiku na svoju stranu, zahvaljujući atraktivnom načinu borenja.

Foto: USA Today/Kyle Terada

Na prvi pogled Džastin ne izgleda kao tipičan momak iz ovog sporta, ali posle nekoliko sekundi njegovih demonstracija veština u oktagonu, odmah ćete biti ubeđeni da je Geidži spreman na sve kako bi nokautirao svog protivnika. Podatak koji to dokazuje je da je završinicom dobio 16 od 18 pobeda.

Foto: USA Today/Raj Mehla

Poput Fergusona, Geidži  je takođe fantastičan rvač, ali ga valjanje po podu baš i ne zanima, već više preferira borbu u stojci, i itekako mu ide.

Foto: USA Today/Kyle Terada

Sam Džastin priznaje da on u borbi nema nikakvu taktiku, da jednostavno ulazi u oktagon kako bi pobedio svog protivnika,  a da ga ni potencijalni porazi ne opterećuju previše, jer sve je to deo života. Videćemo da li ćemo ta filozofija pomoći u najvećem izazovu karijere.

Ostaje pitanje da li će Ferguson biti još jedan trofej ovog nemilosrdnog "lovca na glave", ili će "El Kukuj" još jednom dokazati da je neuništiv.

LOKACIJA NEPOZNATA, A POBEDNIK VEROVATNO IDE NA HABIBA

Predsednik UFC organizacije službeno je potvrdio ovu borbu, zna se da će održati  bez prisustva publike, ali lokacija još uvek nije poznata, kao ni da li će se ovo biti duel za privremeni pojas  u lakoj kategoriji.

Ipak, ono što je očigledno da će UFC odlično zaraditi od ovog meča prodaju pej-per-vjuva, jer svi ljubitelji dobre šorke sede u svojim domovima, i željno iščekuju neku sportsku priredbu  u kojoj će uživati, a borba Fergusona i Geidža je upravo je sigurno spekt

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija