• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2020

13:43

DONEO ODLUKU ZBOG KORONE! Borković otkrio planove za narednu sezonu!

Ostali sportovi

DONEO ODLUKU ZBOG KORONE! Borković otkrio planove za narednu sezonu!

Podeli vest

Srpski automobilista Dušan Borković, u skladu sa celokupnom situacijom zbog koronavirusa, odlučio je da će se ove sezone takmičiti u TCR Eastern Europe šampionatu

Kako je saopšteno, srpski as će voziti Hyundai i30N TCR sa MIRA racing timom, a kao i prethodnih sezona za titulu će se boriti pod brojem 62.

Prema najavi organizatora prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa bi trebalo da se održi u Hrvatskoj 25. i 26. jula, na stazi Grobnik.

U okviru šampionata planirano je ukupno osam trka tokom četiri trkačka vikenda.

- U ovakvim okolnostima izbor šampionata je između ostalog najviše bio uslovljen blizinom kuće i realnim mogućnostima da se stigne do staze bez dodatnih kompikacija. Ovo je situacija u kojoj se niko od nas do sada nije našao i bilo je potrebno vreme da shvatimo šta nam se dešava i da živote prilagodimo novim okolnostima. Meni je najvažnije da ova godina prođe bez takmičarske pauze, a opet da ne ugrozim zdravlje ni sebe ni svojih bližnjih - rekao je Borković.

Nakon osvojenih titula i uspešnih sezona u TCR International, TCR Evropi, FIA WTČ i ETČ šampionatima, Borković je želeo da na ovaj način podrži i regionalno takmičenje u okviru TCR serije, kao i sve njegove učesnike.

Pored trkačkog vikenda na Grobniku, organizatori su u kalendaru ostavili i Slovakiaring (21-23.8), Brno (4-6.9), a završnica je planirana na Hungaroringu (17-18.10).

- Iskreno se nadam da se ovaj kalendar neće menjati i da ćemo uspeti da izvozimo ovih osam trka na međunarodnoj sceni. Nedostaje mi staza i takmičarski adrenalin. Radujem se ponovnoj saradnji sa Norbertom Mihelisom, čije inženjere i mehaničare dobro poznajem jer smo 2015. godine zajedno osvojili FIA ETČ evropsku titulu. Apsolutno sam spreman za nove izazove - zaključio je Borković.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija