• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2020

10:42

SE*S AFERA TRESE VAŠINGTON! Bivše zaposlene u NFL klubu tvrde da su bile seksualno zlostavljane!

Ostali sportovi

SE*S AFERA TRESE VAŠINGTON! Bivše zaposlene u NFL klubu tvrde da su bile seksualno zlostavljane!

Podeli vest

Petnaest žena koje su nekada bile zaposlene u timu Vašington Redskinsa iz NFL lige američkog fudbala tvrde da su bile seksualno uznemiravane, piše "Vašington post".

Američki list opisuje desetine slučajeva navodnog seksualnog uznemiravanja i verbalnog zlostavljanja, pozivajući se na intervjue sa više od 40 sadašnjih i bivših zaposlenih, uključujući 15 žena, kao i tekstualne poruke i interne dokumente kluba.

Optužbe koje se protežu u periodu od 2006. do 2019. godine uključuju pre svega, neprimerene seksualne komentare, neprimereno verbalno i neverbalno ponašanje, kao i pritisak na žene da se oskudno odevaju.

List dodaje da je razgovarao sa 14 žena koje su zatražile anonimnost iz straha od sudskih tužbi, pošto su mnoge potpisale ugovore o ćutanju sa poznatim NFL klubom.

LUDILO, NE ZNA ŠTA ĆE S PARAMA! Pašće vam vilica, ne možete da verujete koliko će OVAJ ČOVEK ZARAĐIVATI!

TRAGEDIJA U AMERICI! Ubijen bivši NFL igrač!

 

 

Foto: AP PHOTO

 



"Post" dodaje da je od rukovodstva kluba zatražio da oslobodi zaposlene takvih sporazuma kako bi oni mogli da otvoreno razgovaraju, ali dodaje da je ta molba odbijena.

Emili Eplgejt, danas 31-godišnjakinja koja je radila u odeljenju marketinga u klubu od 2014. do 2015. godine, otvoreno je progovorila o svojim iskustvima.

Među optuženima za seksualno uznemiravanje ili verbalno zlostavljanje su bivši dugogodišnji radio voditelj Leri Majkl, bivši direktor stručnog kadra Aleks Santos, pomoćnik direktora stručnog osoblja Ričard Men, bivši predsednik poslovanja Denis Grin i bivši glavni operativni direktor Mič Geršman, piše "Vašington post".

Foto: AP PHOTO

 



Mičel je, kako se dodaje, iznenada u sredu najavio da će se penzionisati, a Santos i Men otpušteni su ranije ove nedelje nakon što su u klubu proveli više od 10 godina.

Vlasnik kluba Denijel Snajder nije optužen za nedolično ponašanje prema ženama, piše "Post", ali dodaje da je nekoliko bivših zaposlenih reklo da je celokupna atmosfera u klubu pogodovala okruženju u kojem nedolično ponašanje nije kažnjivo.

Foto: USA Today

 



Snajder, koji je klub kupio 1999. godine, odbio je višestruke zahteve za intervju koje mu je uputio "Vašington post", a svi ostali optuženi zaposleni takođe su odbili komentar.

Ništa nije želeo da komentariše ni glavni trener Ton Rovera.

Klub je početkom nedelje saopštio da zvanično posle gotovo 90 godina povlači iz upotrebe ime Redskins (crvenokošci) nakon pritiska većine sponzora zbog tog imena na koje su se decenijama žalili i američki Indijanci.

Klub ima tri titule prvaka NFL-a (1982, 1987, 1991), osnovan je 1933. godine kao Boston Redskins, a 1937. preselili su se u Vašington.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija