• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta

19.07.2020

18:50

(FOTO) VN MAĐARSKE! Hamilton brži od svih! Nova pobeda Britanca!

Ostali sportovi

(FOTO) VN MAĐARSKE! Hamilton brži od svih! Nova pobeda Britanca!

Podeli vest

Aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu

Šestostruki svetski prvak je ostvario 86. pobedu u karijeri, a osmu na Hungaroringu. On je krenuo sa pol pozicije, vodio je od početka do kraja i ostvario drugu uzastopnu pobedu u šampionatu. Trku je završio rezultatom sat, 36 minuta, 12,473 sekunde.

OTKUD MU HRABROST?! NAVIJAČI MU OVO NEĆE OPROSTIT! Sadik prelazi u redove LJUTOG riivala!

Hamilton sada ima pet pobeda manje od rekordera Mihaela Šumahera. Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Verstapen sa 8,702 sekunde zaostatka za pobednikom, a treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas sa 9,452 sekunde zaostatka.

Četvrto mesto zauzeo je Lens Strol iz Rejsing Pointa, peti je bio Aleksandar Albon iz Red Bula, a šesto mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija. Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres bio je sedmi, osmo mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Renoa, kao deveti je završio Kevin Magnusen iz Hasa, a 10. mesto zauzeo je Karlos Sainc iz Meklarena.



Pre trke dogodio se incident, pošto je na putu do startne pozicije na klizavoj stazi Verstapen u krivini 12 udario u zaštitnu ogradu. Mehaničari Red Bula su užurbano radili da proprave bolid, za to su imali 18 minuta, uspeli su i Holanđanin je počeo trku sa sedme pozicije.

Hamilton je 90. put krenuo sa pol pozicije, zadržao je prvo mesto, za razliku od lošeg starta Botasa, koga su pretekli Strol, Verstapen i dvojac Ferarija Fetel i Lekler. U trećem krugu Hamilton je stekao tri sekunde prednosti nad Strolom, a tada su Lekler i Botas otišli na zamenu guma pošto se staza prosušila, a za njima i Hamilton u četvrtom krugu, pa Fetel, koji se duže zadržao u boksu.

Posle toga na zamenu guma otišla je i većina vozača, osim Verstapena, koji je preuzeo prvo mesto ali na kratko, pošto je i on ubrzo pozvan u boks i na stazu se vratio kao drugi iza Hamiltona. U boksu je nastala gužva, došlo je do sudara Sainca i Latifija, kome je ubrzo puka guma. Latifi je posle toga dobio kaznu od pet sekundi jer je nebezbedno izašao iz boksa.

Vozači Hasa Magnusen i Grožan su trku počeli iz boksa pošto su išli na zamenu guma, kada su stavili gume za suvo vreme, to im se isplatilo pošto su u sedmom krugu držali dobre pozicije, bili su treći i peti. U tim trenucima najuzbudljivija je bila borba za šesto mesto, Botas je pokušavao da pretekne Leklera, ali se vozač Ferarija dobro branio. Finac je u 10. krugu to uspeo i zauzeo je šesto mesto, a ubrzo je pretekao i Grožana i našao se na petom mestu.

Hamilton je vozio najbrže krugove i stekao je 10 sekundi prednosti nad Verstapenom u 15. krugu. Strol i Botas su napali Magnusena i ubrzo su se popeli na treće i četvrto mesto, a zatim je Albon uspeo da pretekne Leklera i zauzme sedmo mesto. Ubrzo ga je pretekao i timski kolega, a Lekler se požalio na gume i rekao da gubi mnogo vremena, pa je otišao u boks a na stazu se vratio kao 15 Aktuelni šampion je sigurno vozio na čelu, iz kruga u krug je bio najbrži, a u 30. krugu stekao je 14,5 sekundi prednosti. U tom krugu Fetel je otišao na zamenu guma i vratio se kao 11.



Botas je u 34. krugu otišao u boks i na stazu se vratio kao četvrti iza Strola, a Verstapen je u 37. otišao na zamenu guma i vratio se kao drugi. U tim trenucima najbolji na stazi bio je Botas koji je vozio najbrže krugove i pretekao Strola za treće mesto. Hamilton je u 38. krugu otišao na zamenu guma i vratio se na stazu kao prvi. Botas je uspeo da smanji zaostatak za Verstapenom na 3,7 sekunde u 42. krugu, a dobro je vozio i Fetel koji je popravio plasman i stigao do šestog mesta.

Botas je brzo smanjivao zaostatak za Verstapenom, ali je vozaču Red Bula pomagala gužva na stazi pa je uspeo da se vrati na 1,9 sekundu. U 50. krugu Botas je ponovo otišao na zamenu guma i vratio se na stazu kao treći. Hamilton se ponovo požalio na gume, ali mu je iz ekipe rečeno da ostane na stazi pošto nema dovoljnu prednost da se na stazu vrati ispred Verstapena.

Britanac je u 58. krugu obišao Fetela za ceo krug, a Verstapen je držao 10 sekundi prednosti nad trećeplasiranim Botasom. Na drugom delu staze Lekler se branio od napada Sainca za 10. mesto, ali je vozač Meklarena uz kontakt uspeo da ga pretekne. U 66. krugu Hamilton je otišao na zamenu guma, nešto duže se zadržao u boksu, vratio se na stazu kao prvi, a pokušavao je da ostvari najbrži krug u trci, koji je do tada držao njegov timski kolega Botas pokušavajući da sustigne Verstapena.


Dva kruga pre kraja Hamilton je uspeo da ostvari najbolje vreme i osvojio je dodatni bod za najbrži krug trke. U poslednjem krugu Botas je uspeo da se primakne na 0,7 sekundi iza Verstapena, ali nije uspeo da ga pretekne, kao prošle nedelje u Austriji i trku je završio kao treći. Hamilton je posle prve tri trke u šampionatu prvi sa 63 boda, a Botas je drugi sa 58. Naredna trka u šampionatu vozi se 2. avgusta na Silverstonu, za Veliku nagradu Velike Britanije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija