• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

27.07.2020

13:29

ČIN HEROJA! Odjavio NFL da bi lečio kovid-pacijente!

Ostali sportovi

ČIN HEROJA! Odjavio NFL da bi lečio kovid-pacijente!

Podeli vest

Igrač Profesionalne lige američkog fudbala (NFL) i doktor postao heroj Kanade! Član Kanzas siti Čifsa Loren Duverne-Tardif (29) propustiće narednu sezonu kako bi pomagao obolelima od koronavirusa

Kanzas je 2. februara postao šampion jubilarne 100. NFL sezone i tako u svoju vitrinu dodao trofej posle 50 godina pauze. Slavlje nije dugo trajalo jer je svet zahvatila epidemija koronavirusa, a na posao se među prvima bacio i Loren Duverne-Tardif i priključio se borbi protiv smrtonosne zaraze.

Ostao bez plate

On je u subotu saopštio da neće učestvovati u novoj sezoni NFL, koja počinje 10. septembra, i da neće braniti titulu. Rešio je da ostane da radi u bolnici u rodnom Kvebeku. Prema pravilu te lige, usled epidemije, svaki igrač koji odluči da ne igra naredne sezone dobiće 150.000 dolara, ali ne i platu od kluba. Duverne-Tardif se tako odrekao godišnje plate koja prosečno iznosi oko 8,5 miliona dolara, budući da precizan iznos svake sezone varira od ostvarenih rezultata.

Loren kaže da su mu pacijenti na prvom mestu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, it’s me in this picture but this is not about me. This is about all the people who have been on the frontlines since day one of this pandemic. Now more than ever we need to work as a team and help where the help is needed. We all must come together and do what is best for society, even if that means stepping out of our comfort zone and learning new things. Thank you to the community of health care workers who welcomed me with open arms and trained me at the Long Term Care Home, some even coming out of retirement to give a helping hand. Thank you Elisa for the PPE training. Thank you Hélène for the elderly mobilisation training. Thank you Jean-Philippe for your help during my first shift as an orderly. Thank you Guylaine for the crash course on how to administer medication to patients. I accepted this opportunity with a lot of pride and humility. I will contribute to the best of my abilities to help: help put a smile on a patient’s face, help give a day off to nurses and orderlies who have been working countless hours since this pandemic started. We can all do our part and it's touching to see so many people of different professional backgrounds coming together to do what they can. We have to keep working as a team and we will get through this. Ça va bien aller ?

Објава коју дели Laurent D. Tardif (@laurentduvernaytardif) дана 29. Апр 2020. у 4:53 PDT

 

- Ovo je jedna od najtežih odluka koje sam doneo, ali moram da sledim svoja uverenja i učinim ono što verujem da je najbolje za mene. Rad u bolnici mi je dao drugačiji pogled na epidemiju i stres, koji trpe pojedinci i čitav zdravstveni sistem. Ne mogu da dozvolim sebi da potencijalno prenosim virus igrajući sport koji volim. Ako rizikujem, radiću tako što brinem o pacijentima - poručio je Loren putem društvenih mreža.

 

 

Kanađanin je diplomirao medicinu 2018. na Mekgil univerzitetu u Montrealu i magistar je hirurgije. I prethodnih godina pauzu između sezona nije provodio na odmoru, već u bolnici. Jedini je aktivni igrač koji je završio medicinu, a kako tvrdi, voli oba svoja posla iako su potpuno različiti.

- U fudbalu je drugačije, u centru pažnje ste uvek radi što boljeg rezultata. U bolnici je pacijent u centru pažnje, kako biste ga izlečili, i niko ne misli o vama. Moj prvi dan u bolnici otkad je počela epidemije bio je 24. april. Bio sam pozitivno nervozan noć pre toga, kao pred utakmicu - prisetio se Loren.

Zahvalan treneru

Kanađanin je od 2014. član Čifsa, a 2017. potpisao je novi, petogodišnji ugovor. Za to što je uspeo da se ostvari i u medicini i u sportu zahvalan je treneru Kanzasa Endiju Ridu.

- Rid ima velike zasluge. Dao mi je šansu da balansiram profesionalnu karijeru i učenje. Da nije bilo njega, danas bih imao samo diplomu - zaključuje Loren.

Vozi "džip" star 30 godina

Da Lorenu Duverne-Tardifu novac nije na prvom mestu jasno je postalo čim je odbio da igra narednu sezonu i odrekao se dobrog dela velike plate u Kanzas Sitiju. Zato i ne čudi detalj da, uprkos bogatoj zaradi, ne vozi nova moderna kola.
- Vozim "džip" iz 1981. godine - otkrio je sportista nedavno.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija