• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

11.09.2020

17:20

ELZAN JE PONOS PAZARA I SRBIJE: Obaranjem 49 godina starog rekorda na 5.000 metara sa trona skinuo LEGENDARNOG DANETA KORICU

Ostali sportovi

ELZAN JE PONOS PAZARA I SRBIJE: Obaranjem 49 godina starog rekorda na 5.000 metara sa trona skinuo LEGENDARNOG DANETA KORICU

Podeli vest

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić, koji je na mitingu u češkom gradu Ostravi oborio rekord Srbije na 5.000 metara, kazao je za Informer da je imao predosećaj da će se to dogoditi i da je trka bila fenomenalna.

Ovaj rekord više od 49 godina držao je Dane Korica, a Bibić je deonicu od pet kilometara završio vremenom od 13:26,56 minuta, što je za 4,64 sekundi bolje od rezultata koji je Korica postavio 30. juna daleke 1976. godine u Helsinkiju.

- Presrećan sam i ponosan. Trener Rifat Zilkić i ja smo dugo jurili taj rekord. Radiću kao i do sada, biću uporan i nadam se da ću istrčati i olimpijsku normu, kazao je Bibić za Informer.

Foto: A.G.

Čestitke stigle i od Amele Terzić

Bibić je imao problema da stigne do Češke jer zu članice EU zatvorile svoje granice za druge zemlje. Vraćen je sa granice, a zatim je uspeo da "prevari" zabranu. Pre toga, suočio se sa jakom upalom pluća, mesec dana nije trenirao, a dva meseca je proveo na selu gde se oporavljao.

- Dobio je poziv od Austrije da prisustvuje kampu, stigla je i dozvola za putovanje, a zatim smo iz Beča stigli do Ostrave. Očekujte još medalja od Bibića, rekao je njegov trener Rifat Zilkić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je Bibić ponos ovog grada ali i cele Srbije.

Foto: A.G.

PONOS PAZARA I SRBIJE: Elzan sa gradonačelnikom Biševcem

-Stvorili smo odlične uslove za njihov rad, Novi Pazar je nedavno izgradio atletski stadion koji je najbolji na Balkanu. Nastavićemo da ulažemo u sport jer su sportisti naši najbolji ambasadori, rekao je Bisevac. 

Bibiću je na uspehu čestitao i dosadašnji vlasnik rekorda Dane Korica. 

UBEĐIVAO GA I MATERACI! Šta je novom fudbaleru Crvene zvezde rekao Siniša Mihajlović PROČITAJTE OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija