• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

23.09.2020

16:13

Mozzart obezbedio opremu za više od 5.000 sportista

Ostali sportovi

Mozzart obezbedio opremu za više od 5.000 sportista

Podeli vest

Ova kompanija nastavila regionalnu akciju "Novi dresovi za nove šampione“ donacijom opreme Savezu sedeće odbojke invalida Srbije, malim sportistima sa Kosova, Kulturno sportskom centru Tesla 07 iz Dizeldorfa

Stavljajući društvenu odgovornost i brigu za svaki segment zajednice u kojoj posluje na vrh lestvice prioriteta, kompanija Mozzart nastavila je regionalnu akciju za podršku sportu "Novi dresovi za nove šampione“, u okviru koje je  obezbedila kompletnu sportsku opremu za više od stotinu dvadeset malih i neprofitnih sportskih kolektiva!

Gotovo da ne postoji mesto u regionu koje Mozzartov humanitarno-sportski karavan za tri i po godine koliko akcije traje nije posetio, a poslednji na listi onih do kojih je stigla kvalitetna sportska oprema su mališani iz udruženja Sport Stars sa Kosova i odbojkaši sa invaliditetom okupljeni u Savezu sedeće odbojke invalida Srbije. Mozzart je nedavno otišao i korak dalje stigavši do dijaspore, gde su Mozzartove dresove u bojama srpske zastave ponosno obukli fudbaleri Kulturno sportskog centra Tesla 07 iz Dizeldorfa.

Momci iz udruženja Tesla 07 obožavaju fudbal, ali ovaj vid okupljanja kako kažu za njih predstavlja mnogo više od sporta. Sekretar kluba Mladen Radanović zadovoljno priča da je prva ekipa u Mozzartovim dresovima startovala uspešno u prvom kolu Međuopštinske lige Dizeldorf rezultatom 4:1.

Foto: Promo

KSC Tesla 07 od 2014. godine okuplja pretežno momke iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije sa ciljem da privuče što više ljudi sa našeg područja koji žive u Nemačkoj, a zainteresovani su za sport, druženje, kulturu... I ranije smo bili oduševljeni Mozzartovim akcijama i humanitarnim radom, koji je ovom donacijom svoj imidž samo potvrdio. I našoj drugoj ekipi se garnitura na početku prvenstva pokazala taličnom. U ime igrača i naše verne publike, veliko hvala kompaniji Mozzart, rekao je Radanović.

Pored udruživanja sa najznačajnijim institucijama poput Fudbalskog i Košarkaškog saveza Srbije i sa najvećim sportskim klubovima u zemlji, regionalni lider industrije igara na sreću pokazuje da ne prestaje da misli i na mlađe selekcije, buduće sportske šampione, zbog čega sa razlogom nosi epitet generatora srpskog sporta.

Naime, pedeset dečaka i devojčica iz svih krajeva Kosova i Metohije koji treniraju fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis, nosili su Mozzarove dresove prvi put na manifestaciji "Srbija te zove” održanoj avgusta u Beogradu.

Deca su prezadovoljna opremom i njenim kvalitetom, toliko da im je posle utakmica bilo teško da ih skinu. Sve prijateljske utakmice igrane su u Mozzartovim dresovima, a mališani će za zadovoljstvom nastiviti da ih nose i u svojim sredinama. Cilj ove posete je da se deca približe sportu, da još više napreduju i da neki od njih postanu vrhunski sportisti, istakao je predsednik organizacije Sport Stars Igor Marinković.

Zahvalnosti stiže i od Saveza sedeće odbojke invalida Srbije, kojoj je Mozzart donirao opremu u okviru šireg paketa podrške ovoj uspešnoj organizaciji koja u svom sastavu ima sedam klubova čiji su igrači osobe sa invaliditetom. Iako od 2013. godine organizuju Prvu ligu Srbije i sa velikim naporima postižu uspehe na svetskim takmičenjima u ovom sportu, retko ko za njihova dostignuća ima sluha. Prema rečima generalnog sekretara organizacije Vilijama Maksimovića, molbu za pomoć uputili su na više desetina adresa, ali je samo Mozzart pokazao spremnost da pruži podršku. Njihove planove i takmičenja trenutno je osujetila situacija izazvana pandemijom korona virusa, ali veruju da će u novoj sportskoj opremi i uz pomoć ovog privrednog giganta nizati samo uspehe.

Kompanija Mozzart je u okviru društveno odgovorne akcije „Novi dresovi za nove šampione“ samo u ovoj godini opremu donirala i FK Sloboda iz Čačka, ŽOK Zlatibor iz Čajetine, FK Kolonija iz Kragujevca, FK Bor, te igračima FK Umka...

 


Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20