• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2020

13:49

MAŠINA ZA MEDALJE! Srpski badminton bogatiji za 24 medalje!

Ostali sportovi

MAŠINA ZA MEDALJE! Srpski badminton bogatiji za 24 medalje!

Podeli vest

U Sportskom centru “Slana Bara” u Novom Sadu od 20. do 22. novembra 2020, uz punu primenu mera i preporuka Kriznog štaba za sprečavanje širenja zarazne bolesti Covid 19 i Gradskog štaba za vanredne situacije, održan Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2020

Uz punu primenu mera i preporuka Kriznog štaba za sprečavanje širenja zarazne bolesti Covid 19 i Gradskog štaba za vanredne situacije, u Sportskom centru “Slana Bara” u Novom Sadu od 20. do 22. novembra 2020. održan je još jedan ‘’Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2020’’. Sjajni organizatori i u vanrednim uslovima pandemije virusa Covid 19 bili su Badminton savez Srbije, Badminton savez Vojvodine i Badminton klub Novi Sad, koji su se svojski potrudili, i uspeli u tome, da sve protekne u najboljem mogućem redu i da učesnici iz šest zemlja, Mađarske, Španije, Slovenije, Rumunije, Rusije i Srbije, i ovoga puta sa Klise odu sa nezaboravnim utiscima.

Kako u organizacionom i u rezultatskom smislu srpski badminton je briljirao u Novom Sadu obogativši riznicu međunarodnih odličja sa novih 24 medalja. Na zvaničnom Evropskom kupu za igrače do 17 godina pod okriljem Evropske badminton konfederacije, Serbian U17 International – Novi Sad 2020, naši reprezentativci su se osam puta peli na postolje. Anđela Vitman je turnir završila sa maksimalnim učinkom. Pored zlatnog odličja u ženskom dublu sa svojom reprezentativnom koleginicom Ninom Bogdanović, trijumfovala je i u mešovitom dublu, u tandemu sa Slovencem Markom Korošom, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira (pobedio u muškom singlu i osvojio srebro u muškom dublu).

Foto: Badminton savez Srbije

 

- Samo mesec dana nakon učešća na Evropskom juniorskom prvenstvu u Finskoj, gde sam postigla zadovoljavajuće rezultate, odigrala sam i veoma zanimljiv turnir u Novom Sadu. Osvojila sam zlata u obe konkurencije u kojima sam nastupila i veoma sam srećna zbog toga, iako sam očekivala ovakav ishod. U budućnosti me očekuje još mnogo inostranih turnira i nadam se da ću i na njima imati ovakav učinak”, bila je kratka i jasna Anđela Vitman, vlasnica prošlogodišnje evropske vicešampionske ekipne titule u konkurenciji igrača do 17 godina.

Kada je muški deo srpske reprezentacije u pitanju posebno se istakao Aleksandar Jovičić, koji je poput Vitmanove bio član reprezentacije koja je prošle godine osvojila ekipno srebro na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Poljskoj. Jovičić je na Klisi trijumfovao u muškom dublu u paru sa Igorom Jovanovićem, a pored ovog zlata osvojio je i srebro u mešovitom dublu sa Sanjom Perić i bronzu u muškom singlu.

- Jako sam srećan i zadovoljan celokupnim turnirom, pre svega organizacijom koja je bila odlična i u skladu sa svim merama predostrožnosti. Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim Badminton savezu Srbije na tome što su uspeli da u ovim neobičnim uslovima organizuju ovako lep događaj. Bez obzira na to što zbog poznatih razloga nisu učestvovali baš svi najbolji igrači Evrope, turnir je obilovao zanimljivim, kvalitetnim i neizvesnim mečevima. Iako uvek može bolje, ja sam svojom igrom i postignutim rezultatima na ovom turniru prezadovoljan - kazao je Jovičić.

Foto: Badminton savez Srbije

 

Pored pomenutih odličja Srbija je na Serbian U17 International – Novi Sad 2020 osvojila i dve medalje u ženskom singlu. Nina Bogdanović je izlila srebro izgubivši u finalu od Slovenke Nike Bedić, dok je Sanja Perić osvojila bronzu. U muškom dublu pored Jovičića i Jovanovića naša reprezentacija na pobedničkom postolju imala je još jedan par pošto su Miloš Dmitrović i Uglješa Mihajlović stigli do bronzane medalje.

Na Serbian Youth International – Novi Sad 2020, koji se igrao u kategorijama do 11, do 13 i do 15 godina, Srbija je osvojila ukupno 16 medalja od toga dve zlatne, tri srebrne i 11 bronzanih. Najsjajnija odličja izlili su Đina Čelar u ženskom singlu uzrasta do 11 godina i Čarna Mihajlović u ženskom dublu uzrasta do 13 godina u kojem je nastupila sa Ruskinjom Anastasijom Golubevom. Uglješa Mihajlović je osvojio srebro u muškom singlu kategorije U15, a isti uspeh je ostvarila i Andrea Bogojević u ženskom singlu i u ženskom dublu kategorije U13 gde joj je partnerka bila Teodora Latas. Turnir u Novom Sadu su sa bronzanim odličjima oko vrata završili Aleksa Radovanović i Danilo Stevanović u muškom singlu kategorije U11, Elena Veljković u ženskom sinlgu kategorije U11, Danilo Janković u muškom singlu kategorije U13, Teodora Latas i Čarna Mihajlović u ženskom singlu kategorije U13, Petar Smiljković u paru sa Rumunom Matei Pandeleom, te Danilo i Vasilije Janković u muškom dublu kategorije U13, Lana Pavlović i Vera Đorđević, u ženskom dublu kategorije U13, Uglješa Mihajlović i Relja Milić u muškom dublu kategorije U15 i Maša Aleksić i Marija Samardžija u ženskom dublu U15.

Foto: Badminton savez Srbije

 

Poslednjeg dana turnir su posetile Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara zadužena za sport, i Ana Todorić, rukovodilac sektora za sport preduzeća EUG 2020), koje su, pored predsednika Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomira Jovovića i člana Upravnog odbora Predraga Vukovića, dodeljivale nagrade najuspešnijim takmičarima. Na svečanoj ceremoniji zatvaranja dodeljene su i zahvalnice članovima srpskog tima koji je nastupio na Evropskom juniorskom prvenstvu u Finskoj (Marija Sudimac, Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Sara Lončar, Ivan Kovačević, Anđela Vitman, trener Dragan Antić, trener Nikola Mijačić i sudija Goran Jelesijević) i koje je naša reprezentacija završila sa dva istorijska odličja – bronzama Marije Sudimac u ženskom sinlgu i Mihajla Tomića i Sergeja Lukića u muškom dublu.

Foto: Badminton savez Srbije

 

Turnir u Novom Sadu je bio zvanično test takmičenje za pete Evropske univerzitetske igre koje će se 2021. godine odigrati u Beogradu.

Pokrovitelji takmičenja u Novom Sadu bili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad, turističke organizacije Srbije i Novog Sada i preduzeće EUG 2020, dok su svesrdnu podršku pružile kompanije “Tin Šped“, “Ledeni Kvas“, “Minaqua“, “Zlatiborac“, “Intergraltechnic“, “Boreas Travel“, “Koka Plus“ i “Siboasi“.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija