• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2020

21:07

MAMA PREDVODI RUKOMETAŠICE NA EP Krpež-Šlezak: Nadam se da možemo do medalje!

Ostali sportovi

MAMA PREDVODI RUKOMETAŠICE NA EP Krpež-Šlezak: Nadam se da možemo do medalje!

Podeli vest

Nisam pogrešila što sam rodila dete usred karijere, beba mi je vratila žar za rukometom

Najbolje srpske rukometašice učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Danskoj od 3. do 20. decembra, a kapitenka Katarina Krpež-Šlezak (32) obećava žestoku borbenost!

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića igraće u C grupi sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom. Kontinentalni šampionat održaće se u specifičnim okolnostima zbog epidemije koronavirusa, mečevi će se igrati bez publike, a sve to daje na dodatnoj neizvesnosti.

Foto: Reuters

Favorita je teško odrediti, pa se sjajno desno krilo nada da bi baš ovo prvenstvo moglo biti to na kojem će Srpkinje napraviti korak više i boriti se za medalju.

- Moram da naglasim da nam super ide na pripremama. Polako dostižemo ono što smo bile na nekim proteklim okupljanjima. Malo je ovo vremena da se spremimo za EP, ali kako je nama, tako je i drugima. Bitno je da je atmosfera dobra i da smo sve zdave i negativne na koronavirus. Ako se tako nastavi i bude sve kako treba možemo daleko da doguramo. Zaista je teško odrediti favorita, biće uzbudljivo - kaže Katarina za Informer.

Pre dve godine u Francuskoj Srpkinje su zauzele 11. mesto iako je bilo potencijala za mnogo bolji plasman. Rukometašica ruskog Rostova smatra da je nedostajalo pre svega sportske sreće.

Foto: AP PHOTO

- Nikako da nam se poklope kockice. Nedostajalo nam je pre svega sportske sreće, mada nije samo to bio problem, naravno. Analizirale smo greške uvek, svesne smo svega. Volela bih i da zablistamo na Evropskom prvenstvu kako bismo napravile dobru uvertiru za kvalifikacije za Olimpijske igre u martu. To nam je najvažnije, mada svi znaju da „ginemo“ na svakoj utakmici - kaže Katarina.

Naša kapitenka i rekorderka po broju golova na velikim takmičenjima (188) 29. januara rodila je ćerku Timeu, a samo šest nedelja kasnije počela je individualno da trenira.

Foto: Starsportphoto

- Šest godina sam gotovo uvek igrala svih 60 minuta, malo sam se zasitila rukometa. Već sam uveliko bila u braku i poželela sam bebu, dobro mi je došla ta pauza. Sad opet imam tog žara i energije. Kada sam sa klubom putovala nedostajala mi je ćerka mnogo, ali sad će biti nekako lakše. Tu sam sa mojim drugaricama iz reprezentacije, svaki drugi dan ćemo igrati utakmice i stalno nešto radimo. Odličan potez sam napravila što sam rodila dete i iako nisam u istoj formi kao pre, obećavam da ću „poginuti“ na terenu - zaključuje Katarina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija