• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2020

14:57

VELIKI PRIJATELJ SRBIJE! Rus na čelu Svetske bokserske organizacije!

Ostali sportovi

VELIKI PRIJATELJ SRBIJE! Rus na čelu Svetske bokserske organizacije!

Podeli vest

Rus Umar Nazarovič Kremlev, veliki prijatelj Srbije, izabran je za novog predsednika Svetske bokserske organizacije (AIBA).

On je na Kongresu AIBA, na glasanju 155 federacija, dobio 57, 33 odsto glasova.

- Zahvaljujem se mom timu i svim Nacionalnim federacijama koje su glasale za mene. Posebno se zahvaljujem Bokserskom savezu Srbije na podršci u kampanji za predsednika AIBA i učešću u izradi strategije za razvoj svetskog boksa. Sledeće Svetsko prvenstvo u novom i najmodernijem formatu biće u Srbiji i već tamo ćemo pokazati svetu kako boks moze da bude najveći sportski spektakl - naveo je Kremlev u svom izlaganju, a prenosi Bokserski savez Srbije u saopštenju.

Već sada imamo zainteresovane svetske kompanije da budu sponzori, dok će tv prava već izvesno biti distribuirana u većini zemalja sveta, dodao je Kremlev.

- Boks je sport boraca. Naša borba biće protiv nesposobnosti, protiv korupcije i protiv doping. Ojačaćemo upravljačke strukture AIBA i obezbediti našu proveru rada i obnoviti saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom -  istakao je Kremlev.

Novi predsednik AIBA često dolazi u Srbiju, a jača saradnja krenula je od januara 2019. godine kada je predsednik Rusije Vladimir Putin bio u zvaničnoj poseti Srbiji.

Usledio je prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je veliki ljubitelj boksa i tada je dogovoreno puno dobrih stvari za jačanje srpskog boksa. Kremlev je posle toga više puta posetio našu zemlju.

Foto: printscreen

 

Krajem februara kada je Beograd dobio organizaciju Svetskog prvenstva u boksu za 2021, na Andrićevom vencu predsednik Vučić organizovao je prijem za čelne ljude AIBA, gde se pričalo o Nacionalnom trening centru za boksere i o organizaciji Svetskog prvenstva u našem glavnom gradu.

Umar Kremlev najavio je novu posetu Beogradu krajem decembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija