• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2020

22:31

NEMA RUKOMETA BEZ DRAME! Keln svedočio novom istorijskom duelu! Vesprem je BAKSUZAN klub!

Ostali sportovi

NEMA RUKOMETA BEZ DRAME! Keln svedočio novom istorijskom duelu! Vesprem je BAKSUZAN klub!

Podeli vest

Rukometaši Kila slavili su protiv Vesprema sa 36:35 u polufinalu EHF Lige šampiona i tako zakazali veliko finale protiv Barselone

Nema fajnal fora EHF Lige šampiona bez drame, produžetaka i nekog veličanstvenog preokreta. Obzirom da su PSŽ i Barselona ponudili atraktivan meč sa mnogo golova i lepih poteza, bilo je jasno da će Vesprem i Kil morati da naprave dramu. I bilo je tako, pošto su Nemci prošli posle dva produžetka, velikog broja preokreta rezultatom 36:35 (18:13, 11:16, 7:6)!

Foto: Tanjug/AP

Prvi deo igre apsolutno je pripao Kilu koji su diktirali ritam. Istina, velike zasluge u tome ima loša predstava Vesrpema u prvih 30 minuta, ali ih je Rodrigo Korales na golu održavao u "životu" i koliko-toliko prihvatljivom zaostatku. 

Foto: Tanjug/AP

Tek što je počelo drugi deo igre, delovalo je da će Kil rutinski završiti meč i otići na megdan Barseloni, ali je David Davis napokon pronašao odgovarajuću postavu, a Omar Jahija izrastao je u heroja Vesrpema. Mladi Egipćanin predvodio je napad Mađara u većem delu drugog poluvremena, a serija kojom je prošlogodišnji finalista stigao od -4 do +4 bila je presudna. 

 

 

Taman kada je delovalo da će Vesprem rutinski završiti posao i privesti meč kraju, oživele su "zebre" i predvođene Duvnjakom i Sagosenom uspeli da izvuku produžetak! U doigravanju, Vinček je posle oštrog starta isključen, te je Filip Jiha ostao bez najboljeg defanzivca u timu! 

 

 

Nije bilo Petra Nenadića i većem delu meča, ili ne bar onoliko koliko je "Petar Pan" navikao publiku, ali je onda eksplodirao pred kraj prvog produžetka i maestralnim golom odveo Vesprem na 34:32!

Nije ni tu bio kraj rezultatskim preokretima, 3:0 serija Kila na startu drugih pet minuta i Nemci su ponovo poveli, ali je Kentan Mahe poravnao 35:35! Pogodio je Ekberg, da bi potom odbrana Kila dobro reagovala, Petar Nenadić imao je šansu da iz deveterca pokuša, ali je lopta pogodila blok i "zebre" su tako zakazale duel sa Barselonom!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija