• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

05.01.2021

23:52

LJUBITELJI FORMULE 1 OČIMA NE VERUJU! Veliki udarac za "najbrži cirkus na svetu"

Ostali sportovi

LJUBITELJI FORMULE 1 OČIMA NE VERUJU! Veliki udarac za "najbrži cirkus na svetu"

Podeli vest

Nova sezona Formule 1 najverovatnije neće početi kako je planirano trkom za Veliku nagradu Australije, pošto vlasti u toj zemlji razmatraju mogućnost odlaganja zbog pandemije korona virusa

Nova sezona bi trebalo da počne 21. marta trkom u Melburnu, a kako je preneo Skaj, trka će najverovatnije biti odložena za kasnije, zbog strogih pravila o karantinu u Melburnu.

Vlasti Viktorije navele su da se razgovara o organizaciji trke.

Prema rasporedu za ovu sezonu, druga trka je u Bahreinu 28. marta i tada bi mogla da počne sezona.

Melburn se u februaru priprema da organizuje prvi veliki sportski dogadjaj posle gotovo godinu dana, kada će se igrati Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu. Za sve učesnike obavezan je dvonedeljni karantin, zbog čega je turnir pomeren sa januara na februar. 

Obavezan karantin bi bio i u slučaju Formue 1, a u tim okolnostima ne bi bilo moguće organizovati trku. Svi učesnici bi morali da doputuju u Melburn tri nedelje pre trke, što bi ugrozilo predsezonska tesitranja koja su predvidjena za period od 2. do 4. marta.

Prošla sezona počela je u julu i vozilo se 17 trka. Sedmu šampionsku titulu osvojio je vozač Mercedesa Luis Hamilton, dok je njegova ekipa sedmi uzastopni put postala šampion u konkurenciji konstruktora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija