• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2021

23:51

HRVATIMA SAMO "ORLOVI" U GLAVI! Srbija je bila RASPADNUTA, a sad...

Ostali sportovi

HRVATIMA SAMO "ORLOVI" U GLAVI! Srbija je bila RASPADNUTA, a sad...

Podeli vest

Rukometna reprezentacija Srbije je u samo četiri dana, pobedom i remijem protiv Francuske, povratila veru nacije i sada svi jedva čekaju da nove mečeve "orlova". To nije promaklo ni Hrvatima koji su tome posvetili veliku pažnju

Naime, na portalu "Index.hr" je osvanuo veliki tekst u kom se u superlativu piše o reprezentaciji Srbije i novom selektoru "orlova" Toniju Đeroni.

Hrvati su Španca predstavili kao čoveka koji je "od raspadnute Srbije stvorio ekipu koja je nadigrala Francusku".

Uz podsećanje da je reprezentacija Srbije na nekoliko poslednjih takmičenja beležila katastrofalne rezultate i da je pre godinu dana bila tek 20. od 24 ekipe na Evropskom prvenstvu, autor konstatuje da je naš savez godinama lutao, menjao selektore i da je čudno da nije bilo rezultata, jer Srbija ima nekoliko izuzetnih pojedinaca, ali ne i timski duh.

Foto: Starsportphoto

Toni Đerona

- Dolazak na klupu španskog trenera Tonija Đerone razbudio je srpski rukomet u samo dve utakmice - navodi se u tekstu.

Od bezvoljne i nezainteresovane ekipe, Đerona je u samo nekoliko dana stvorio borbenu ekipu koja ima cilj i koja gine za svaku loptu - piše u nastavku.

- Đerona je odmah po preuzimanju Srbije odlučio da promeni klimu u reprezentaciji. Vujin, Zelenović, Nenadić, braća Ilić, nominalno možda najzvučnija imena, iz privatnih i zdravstvenih razloga odbili su pozive. Đerona nije očajavao. U ekipu je vratio neke bivše reprezentativce, pozvao je nekoliko talentovanih klinaca poput 19-godišnjeg desnog beka Jovice Nikolića iz Vojvodine i što je najvažnije stvorio je hemiju u ekipi. Nešto što godinama fali srpskom reprezentativnom rukometu - dodaje hrvatski novinar.

Foto: Starsportphoto

Detalj sa meča Srbija - Francuska

Hrvatski portal je na kraju naveo da je pod Đeronom Srbija napravila veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

- Srbija je postala najveća rukometna priča u periodu uoči Svetskog prvenstva koje počinje u sredu i na kojem Srbi neće učestvovati - piše u zaključku.

Srbija će 13. januara u Zrenjaninu dočekati Grčku u okviru kvalifikacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 3 godine

A kad je to Srbija bila raspadnuta? Oni izgleda veruju u svoje lazi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija