• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.01.2021

23:53

REKAO JE ZBOGOM! Formula 1 neće biti ista bez njega

Ostali sportovi

REKAO JE ZBOGOM! Formula 1 neće biti ista bez njega

Podeli vest

Dugogodišnji direktor Renoa Siril Abitebul napustio je danas tu ekipu Formule

Abitebul je bio na čelu Renoa otkako se ekipa pre pet godina vratila takmičenjima i pretpostavljalo se da će je predvoditi i naredne sezone u kojoj će se takmičiti pod imenom Alpin.

- Želeo bih da zahvalim Grupi Reno što je dugo godina imala poverenja u mene, posebno prilikom rekonstrukcije ekipe od 2016. godine - rekao je Abitebul, preneo je Skaj.

On je zahvalio ekipi što ga je uključila u izgradnju Alpin biznis jedinice i poželeo joj uspeh u narednim sezonama.

Pod njegovim vođstvom Reno se učvrstio u sredini šampionata konstruktora, od devetog mesta 2016. godine, četvrtog 2018. i dva peta mesta u poslednje dve sezone.

Abitebul je i jedan od najzaslužnjih za dovođenje vozača Danijela Rikarda iz Red Bula i povratak Fernanda Alonsa u takmičenje. Alonso će naredne sezone zameniti Rikarda u ekipi Alpin, a uz njega će voziti i Esteban Okon.

 

Izvršni direktor ekipe Alpin biće Loran Rosi.

Nije poznato ko će biti direktor ekipe, a spekuliše se da bi to mogao da bude Marćin Budkovski.

Očekuje se da će funkciju u ekipi imati i Davide Brivio, bivši direktor Moto GP ekipe Suzuki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija