• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2021

16:48

POSLE ŠKOLOVANJA FRANCUZA, ĐERONA I DALJE NA ZEMLJI! Maksimalno ozbiljna priprema za Grke

Ostali sportovi

POSLE ŠKOLOVANJA FRANCUZA, ĐERONA I DALJE NA ZEMLJI! Maksimalno ozbiljna priprema za Grke

Podeli vest

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je da će meč protiv Grčke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine biti drugačiji u svim aspektima od onih protiv Francuske

Posle pobede i remija sa Francuskom, rukometaši Srbije sutra od 17 sati u trećem kolu kvalifikacija za EP 2022, u Zrenjanin igraju protiv Grčke.

Selektor Đerona svestan je euforije koja se stvorila posle odličnih partija sa Francuskom, ali je i svestan da ekipa mora da bude fokusirana na svaki naredni dan.

- Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja - rekao je Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da posle dva koraka, napravimo i treći, kaže Đerona.

Posle velikog boda osvojenog u Kreteju, selektor je svestan da ekipa ima još prostora za napredak.

Foto: Starsportphoto

Toni Đerona

- I dalje mislim da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastičan meč. Proslavili smo malo posle večere, ali pre spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije. Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kod kuće. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Kipar sa 14 - rekao je Đerona i pojasnio:

- Mnogo trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta, to sam rekao i igračima. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo 6-7 razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta slavimo pobedu - zaključio je Đerona.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija