• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2021

09:41

RUSIMA JE SVE ODUZETO! Nije im dozvoljena ime, himna, zastava... ali oni imaju rešenje!

Ostali sportovi

RUSIMA JE SVE ODUZETO! Nije im dozvoljena ime, himna, zastava... ali oni imaju rešenje!

Podeli vest

Konačnom presudom Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), sportisti iz Rusije u naredne dve godine neće smeti da nastupaju pod imenom, zastavom i simbolima svoje zemlje na najvećim takmičenjima.

Na najvećim i najznačajnijim takmičenjima,  sportisti Rusije neće moći da se diče, bar ne trasnsparentno, odakle su i koga predstavljaju!

Oduzeto im je pravo da imaju istaknutu zastavu svoje zemlje, simbole, a to podrazumeva i da neće moći da slušaju svoju himnu.

U takvoj situaciji, odbor sporista Ruskog olimpijskog komiteta predložio je da sportisti koji se budu takmičili umesto himne slušaju i pevaju čuvenu pesmu "Kaćuša".

Tu pesmu je komponovao Matvei Vlanter 1938. godine, a to je pesma o devojci koja čezne za svojim dragim koji je u vojsci. Pesma je odavno stekla globalnu prepoznatljivost i popularnost.

Naravno, neizostavno je njeno izvođenje tokom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, 9. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija