• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2021

10:57

HRVATE JE PONIZILA I JUGOSLAVIJA PRE 19 GODINA! Nisu zaboravili ovaj debakl, razbili su ih Jovanović, Perić, Petrić...

Ostali sportovi

HRVATE JE PONIZILA I JUGOSLAVIJA PRE 19 GODINA! Nisu zaboravili ovaj debakl, razbili su ih Jovanović, Perić, Petrić...

Podeli vest

Nadali su se Hrvati da će se sa Svetskog prvenstva u Egiptu vratiti sa medaljom, a doživeli su debakl

 

Hrvatska je posle pobede Katara nad Argentinom imala priliku za prolaz u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali je umesto pobede nad Danskom stigao težak poraz. Danska je razbila Hrvate 38:26, što je izjednačilo najubedljiviji poraz rukometaša Hrvatske na velikim turnirima.

Taj prethodni poraz od 12 golova razlike su doživeli na Evropskom prvenstvu u Švedskoj 2002. godine. Tada ih je počistila selekcija Jugoslavije 34:22!

Za Jugoslaviju su tada igrali i golmani Arpad Šterbik i Dejan Perić, a na terenu su bili Žikica Milosavljević, Dragan Škrbić, Vladimir Petrić, Nedeljko Jovanović, Mladen Bojinović, Vladan Matić...

U toj pobedi Jugoslavije briljirali su Jovanović i Petrić sa po osam golova, dok je Dejan Perić napravio čak 23 odbrane.

Hrvati su tada ispali iz grupne faze porazom upravo od Jugoslavije, dok je naša selekcija u drugoj grupnoj fazi upisala još jednu pobedu nad Španijom koja joj nije bila dovoljna za viši plasman od 10. mesta.

Foto: reuters

 

Inače, sve ono što se dešavalo u Egiptu u taboru Hrvata nagoveštavalo je da se neće baš dobro završiti. Prvo su se žalili na uslove, pa je remi  protiv Japana posebno uzdrmao ekipu, a onda je dugogodišnji selektor Lino Červar je javno podneo ostavku. Sve se totalno raspalo u duelu sa Dancima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maks

pre 3 godine

Hrvati su BILI na prvenstvu, a ne sječam se da sam tamo vidio srbiju. Ili je bila ? Šta vi kažete ??? A što se tiče "poniženja", ima jedno koje je išlo UŽIVO na svim televizijama svijeta. Čitava planeta je pratila u direktom prijenosu uz pivo i kokice poniženje zvano TRAKTORIJADA 95- Ono kad je Hrvatska omogučila SVIMA da uživo gledaju POTOP "nebeskog naroda", radi kojeg cvile več 30 godina, i cvilit če još 300. :))

maks

pre 3 godine

Nismo vidili srbiju na tom prvenstvu ??? Kako to ??? Netko ih je RAZBIO i prije početka prvenstva, pa koliko su bili razbijeni nisu mogli ni doči do velike scene. A sad se "teše" time što je Hrvatska izgubila od Danske. ?? Bravo bravo.... vi čete sada SIGURNO doči kuči s medaljom.

maks

pre 3 godine

Evo vidimo srbija se "proslavila", tako što nije ni došla do Egipta. hhahahahahahaha :))) o jadni i nikakvi opančari.....NITKO NIKADA nije doživio poniženje kakvo ste vi doživili od HRVATA, Uz prijenos UŽIVO na svim televizijama svijeta. Zahvaljujuči HRVATSKOJ VOSJCI, koja vas je pretvorila iz zečeva u ŠTAKORE. I to prikazala svima UŽIVO. Koji bježe na tuđim traktorima iz TUĐE zemlje gazeči u panici SVOJE ljude.....TO se neče i nemože nadmašiti. Šta vam drugo preostaje nego cviliti dok god postojite.. :)))

milosobilic1389

pre 3 godine

Хрвати као нација су изузетно фрустрирана нација са ИРАЦИОНАЛНИМ комплексом ниже вредности у односу према православним Србима...Отуда и грађење комплекса КОНЦ-ЛОГОРА Јасеновац и Стара Градишка као и масовоно убијање српске деце у тим логорима, јер само потпуним ГЕНОЦИДОМ и тоталним истребљењем Срба, они се покушавају „излечити“ од тог ирационалног комплекса „ниже расе“ који стално имају у односу на православни - поносити српски народ, који је остао ПРАВОВЕРАН упркос изложености стравичном ГЕНОЦИДУ хрватске државе почињеном у три последња рата, од стране хрватских нацистичких умоболника... Сама чињеница, да је једино у Хрватској за време рата, постојао дечији КОНЦ-ЛОГОР за српску децу...Говори сама по себи...! То у светској историји, никада и нигде није било забележено...!

Katarina

pre 3 godine

Frustracija Hrvata kao nacije i kompleks niže vrednosti u odnosu na PRAVOSLAVNE SRBE - oseti se i u njihovoj pesmi...?! ... Kao i svi KONVERTITI, Hrvati imaju iracionalan osećaj MANJE VREDNOSTI u odnosu na Srbe pa to nadoknađuju - na ovaj način...! Upravo taj njihov večiti osećaj manje vrednosti i "niže rase" u odnosu na Srbe nagoni ih na patološku MRŽNJU kako u političkom ( svakodnevnom!) govoru, isto tako i u nekoj vrsti kvazi kulture koju demonstriraju kroz distih ( najprimitivniji oblik poezije, koji smišljaju uglavnom deca oko 10.g. starosti, i ljudii sa IQ oko: 70-80.maksimum...) da bi makar na jedan takav prizeman način izlečili svoje frustracije i komplekse, koje kao frustrirana nacija svakodnevno osećaju u odnosu na PONOSIT! SRPSKi NAROD - koji ne mora na isti način (prizemnom i primitivnom u suštini poezijom, distiha...!) da im uzvraća...! Srbi ipak imaju jednog Dučića, jednog Šantića, jednog Lazu Kostića, kao i NOBELOVCA IVU ANDRIĆA, Miloša Crnjanskog, Dobricu Ćosića pa sve - do Mome Kapora i Pere Zubca ( t.j srpske moderne...) Jer Srbima kao SVETOSAVCIMA ipak ne priliči da se bave jednom ovakvom u suštini, debiloidnom "poezijom" mržnje ... - malog primitivnog naroda... !!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija