• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2021

08:59

MUČILI GA, PA ONDA UBILI! Iran pogubio bokserskog šampiona!

Ostali sportovi

MUČILI GA, PA ONDA UBILI! Iran pogubio bokserskog šampiona!

Podeli vest

Stravične vesti stižu iz Irana, tamošnje vlasti pogubile su bivšeg bokserskog šampiona i poznatog trenera u toj zemlji, Alija Mutairija (30), u Šeiban zatvoru koji se nalazi u Kuzestan provinciji, javlja "Džeruzalem post.

Ujedinjene nacije su osudile egzekuciju Mutairija, koja je izvršena u četvrtak, a aktivisti i porodica kažu da je on bio mučen pre nego što je primoran da prizna da je ubio dvojicu pripadnika Basidž milicije, piše izraelski list.

Portparolka Ujedinjenih nacija je za "Džeruzalem post" rekla da UN "snažno osuđuju niz egzekucija, kojih je bilo najmanje 28 od polovine decembra, uključujući i pripadnike manjina".

Novinska agencija Islamske Republike je, kako prenosi izraelski list, objavila da je kuzestanski pravosudni sistem saopštio da je "Ali Mutairi, teroristički pripadnik Islamske države, napao Basidž bazu", kada su nastradala dvojica pripadnika milicije.

Iako pripadnici Basidž paramilitarne grupe nemaju udeo u vlasti, vrhovni vođa Irana Ajatolah Ali Hamneji ih podržava.

Basidž miliciju je inače osnovao Hamneijev prethodnik, Ajatolah Homeini 1979. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija