• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2021

19:01 >> 19:18

DANSKA JE PRVAK SVETA! Hansen i drugari odbranili TRON! /FOTO/

Ostali sportovi

DANSKA JE PRVAK SVETA! Hansen i drugari odbranili TRON! /FOTO/

Podeli vest

Rukometna reprezentacija Danske savladala je Švedsku 26:24 u finalu Svetskog rukometnog prvenstva u Egitptu i tako odbrana tron namenjen najboljoj reprezentaciji na planeti

Danska je svetsko prvak, ponovo! Predvođeni Mikelom Hansenom i Niklasom Landinom Danci su odbranili tron pošto su u finalu savladali Švedsku rezultatom 26:24! Teško da je finale u Egiptu moglo da bude dramatičnije, ali i ako jeste Landin se potrudio da ne bude! Sjajni danski golman je zabeležio 15 odbrana, od toga pet u poslednjih deset minuta i rešio pitanje pobednika.

Foto: Beta/AP

Došli su Šveđani na prvenstvo sveta "prežaljeni" bez pola tima, ali su u Egiptu prikazali najbolji rukomet od svih selekcija. Ipak, finale je nešto drugo i to je utakmica u kojoj Danci ne gube! Četa Nikolaja Jakobsena ponovo je pokazala zašto je aktuelni prvak sveta i Olimpijskih igara pošto su u borbi nerava u samom finišu utakmice bili bolji!

Foto: Beta/AP

Čovek odluke bio je već pomenuti Niklas Landin Jakobsen koji je u poslednjih 15 minuta branio bez greške! Šveđani nisu imali rešenje za dansku defanzivu, ali i kada bi prošli tamo ih je čekao najbolji rukometaš sveta za 2019. godinu! Golman Kila je utakmicu završio sa 15 odbrana i skinutim penalom na dva minuta do kraja koji je rešio pitanje pobednika. 

Foto: Beta/AP

Danci su imali ono što je najvažnije - više raspoloženih igrača u sastavu! Kada nije išlo Hansenu, Gidselu, Saugstrupu, neočekivano su se pojavili veteran Nikolaj Oris Nilsen koji je u prvom poluvremenu sa pet golova održao Dance u životu. Da bi u drugom delu igre golobradi Jakob Holm vezao četiri gola i rezultatski klackalicu prebacio na stanu Danske. 

Kod Šveđana Vane je postigao pet golova, Lagergren je dodao četiri, dok je Džim Gotfritson postigao tri. 

Danska je ovom pobedom postala tek treća reprezentacija koja je odbranila trofej sa Svetskog prvenstva posle Rumunije i Francuske! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija