• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2021

13:52

PREMINULA LEGENDA JUGOSLOVENSKOG SPORTA! Napustio nas je čuveni vaterpolista!

Ostali sportovi

PREMINULA LEGENDA JUGOSLOVENSKOG SPORTA! Napustio nas je čuveni vaterpolista!

Podeli vest

Legendarni vaterpolista Đuro Savinović preminuo je u noći između nedelje i ponedeljka, saopštio je njegov nekadašnji klub Jug

Savinović je rođen 1. marta 1950. godine u Dubrovniku, a čitavu svoju igračku karijeru proveo je u Jugu u kojem je počeo da trenira 1962. godine.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je 156 puta, nastupao na dva Svetska prvenstva, 1973. godine u Beogradu gde je osvojio bronzanu medalju i 1975. godine u Kaliju, a medalju istog sjaja osvojio je i na Evropskom prvenstvu u Beču 1974. godine. Nastupio je i na Olimpijskim igarama 1976. u Montrealu, gde je bio deo ekipe koja je osvojila peto mesto.

Kao igrač s Jugom je osvojio dva naslova šampiona Jugoslavije, i to 1980. i 1981. godine, jedan Kup Jugoslavije 1981. godine, te Kup prvaka Europe 1980. godine kada je Savinović kao kapiten ekipa prvi podigao prvi evropski trofej u istoriji kluba iz Gruža.

Bio je trener Juga od 1983. do 1989. godine te je u toj ulozi osvojio naslove prvaka Jugoslavije 1983. i 1985. godine, Kup Jugoslavije 1983, a pod njegovim vođstvom Jug je 1984. i 1987. igrao u finalu Kupa pobednika kupova. Nakon odlaska iz Juga tri godine je bio trener Salerna u Italiji, a potom godinu dana Las Palmasa u Španiji i pet godina u Marseju, da bi trenersku karijeru završio 2000. godine


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija