• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2021

14:38

Istorijski uspeh Srbije u tim sprintu na Svetskom prvenstvu u Obersdorfu! /FOTO/

Ostali sportovi

Istorijski uspeh Srbije u tim sprintu na Svetskom prvenstvu u Obersdorfu! /FOTO/

Podeli vest

Sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu nordijskom skijanju ostvario je srpski duet u disciplini tim sprint

Maida Drndić i Anja Ilić zauzele su 21. mesto u Obersdorfu i to je najbolji plasman nekog srpskog predstavnika ili tima na nekom od velikih takmičenja.

U svojoj polufinalnoj grupi Srbija ja zuuzela 11. mesto, nije izboren plasman u finale ali nije bilo realno ni očekivati da tako nešto može da se desi. Iza Srbije ostali su timovi Letonije, Litvanije, Turske, Brazila, Grčke, Koreje i Mongolije.

Foto: Skijaški savez Srbije

Tekst potpisa

- Prezadovoljna sam kako su se stvari odvijale na stazi. Imali smo dve veoma raspoložene devojke za trku i to se odrazilo na rezultat. Malo je nedostajalo da iza sebe ostavimo i Estoniju, a nacije koje su iza nas na tabeli su sa mnogo dužom tradicijom u ovom sportu i imaju daleko veći budžet i mogućnosti za razvoj. Ovo je razlog više da nastavimo sa dobrim radom u budućnosti - rekla je selektor Mina Ilić.

Svetski šampion je Švedska, Jona Sundlig i Maja Danlkvist bile su najbrže u Obersdorfu a na podijumu su se još našli timovi Švajcarske i Slovenije.

Foto: Skijaški savez Srbije

 

Norveška je na kraju bila tek šesta ali su zato u muškoj konkurenciji Norvežani osvojili zlato, sastav Erik Valnes- Johanes Klebo je bio bolji za 1,68 sekundi od Finske a Rusima je pripalo treće mesto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija