• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2021

22:49

VISINSKE PRIPREME! Srpski bokseri se spremaju na najvišem vrhu Evrope

Ostali sportovi

VISINSKE PRIPREME! Srpski bokseri se spremaju na najvišem vrhu Evrope

Podeli vest

Najbolji srpski bokseri proveli su tri nedelje na pripremama na Kavkazu, sa ruskim kolegama i prema rečima selektora Milana Piperskog, stekli neverovatno iskustvo

Srpski tim od 12 članova trenirao je na kavkaškom Elbrusu, poznatom po fascinantnoj prirodi, neaktivnom vulkanu i najvišim vrhom Evrope na nadmorskoj visini od 5.642 metra.

- Neverovatno iskustvo za sve nas. Do juče nismo ni znali da nešto ovako postoji na planeti, takva priroda, takva lepota, ali i takvi uslovi za rad koji te očeliče za narednih 10 godina. Nekoliko decenija sam u boksu, ovako nešto još nisam doživeo, niti bilo ko od nas iz srpskog tima. Odradili smo paklene pripreme, ali zlata vredne. To je ono što nam je trebalo, nova energija, adrenalin, novi kiseonik u našim plućima - rekao je Piperski, a preneo Bokserski savez Srbije.

Foto: BSS

Srpski bokseri na Elbrusu

Trenirali smo svakodnevno dva do tri puta, što napolju po snegu, što u salama, sve po planu i programu zajedno sa ruskom selekcijom, velesilom u ovom sportu.

- Imali smo i rusku saunu, što je takođe posebno iskustvo. Hvala Bokserskom savezu Srbije koji nam je omogućio da doživimo nešto što smo do sada mogli samo da gledamo na TV-u, hvala braći Rusima koji nas ni jednog trenutka nisu odvajali od sebe, svi smo bili jedan tim i zajedničkim snagama radili smo vredno na tome da se sa najvišeg vrha Kavkaza vratimo nikad jači - istakao je Piperski.

Iz Bokserskog saveza Srbije saopštili su da je zvanično poznato da će se završne kvalifikacije u boksu za Olimpijske igre u Tokiju biti održane u junu u Parizu.

Šansu da izvade ulaznicu za OI u Japanu imaju bokserka Nina Radovanović i bokser Vladan Babić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija