• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.03.2021

19:12

KAPITEN SRBIJE UVERAVA! Kvalifikacije za OI u Đeru bitne i za budućnost

Ostali sportovi

KAPITEN SRBIJE UVERAVA! Kvalifikacije za OI u Đeru bitne i za budućnost

Podeli vest

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak izjavila je da su olimpijske kvalifikacije u mađarskom Đeru izuzetno bitan momenat u karijeri svake igračice, ali i za budućnost srpskog rukometa

Srpske rukometašice sutra putuju u Mađarsku, gde ih od petka do nedelje čeka borba za plasman u Tokio, što bi bio prvi put posle Seula 1988. godine da ženski rukomet bude zastupljen na najvećoj sportskoj smotri.

- Srećne smo i uzbuđene. Znamo šta znači kada se kaže „olimpijske kvalifikacije“. Bitan momenat za nas, naše karijere, ali i budućnost srpskog rukometa i generacije koje dolaze. Stvarno želimo da se plasiramo u Tokio. Spremamo se, imamo taktiku za sve tri utakmice. Moramo maksimalno dobro da odradimo, da verujemo u to što radimo i da se bacamo za svaku loptu. Hrvatice su na prošlom Evropskom prvenstvu pokazale ključ toga. To je nešto što u poslednje vreme nismo imale, ali ne vraćamo se na ono šta je bilo. Vidim da svaka devojka gine na treningu, da se bodrimo međusobno, da smo pozitivne i to je dobar znak pred početak kvalifikacija - rekla je Krpež Šlezak za sajt RSS.

Foto: Starsportphoto©

Katarina Krpež Šlezak

Prvi protivnik je selekcija Rusije, selekcija koju kapitenka vrlo dobro poznaje, s obzirom da igra u ruskom Rostovu odakle dolaze najbolje ruske rukometašice.

- Biće teško, Ruskinje su u dobroj formi. Igram sa većinom iz prve postave. Dosta dobro ih znam, dobro se poznajemo, znamo šta rade, ali bitno je da to i zaustavimo na terenu. Nisu nezaustavljive, ali su favoriti. Svakome može da se desi dobar ili loš dan, verujem da će biti naš najbolji. Ako se budemo borile, kidale, bacale na glavu, mislim da će biti dobro.

Nakon toga, za manje od 24 sata sledi i duel sa Mađaricama.

- Biće jako nezgodno, prošli put na EP u Danskoj nismo pokazale šta znamo. To može da bude i dobro i loše u ovom slučaju. Dobro se poznajemo. Na svakoj utakmici sve zavisi od nas. Moramo biti pametne i hladne glave. Ne smemo da uđemo u ritam trčanja i grešaka. Iako je uzbuđenje veliko, moramo da budemo smirene i na pametan način završimo. Da izborimo prolaz u Tokio, što zbog nas, što zbog budućih generacija - zaključila je Krpež Šlezak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija