• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.05.2021

10:33

MI ZNAMO KAKO SE OSVAJA MEDALJA! Aleksić poslednji put kao IGRAČ u nacionalnom timu!

Ostali sportovi

MI ZNAMO KAKO SE OSVAJA MEDALJA! Aleksić poslednji put kao IGRAČ u nacionalnom timu!

Podeli vest

Srpski vaterpolisti Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Dušan Mandić i Sava Ranđelović ubeđeni su da će na Olimpijskim igrama u Tokiju odbraniti zlato

Oni su bili članovi šampionskog tima 2016. godine kada je Srbija osvojila zlato.

Srpski vaterpolisti će za rivale imati Hrvatsku, Crnu Goru, Španiju, Australiju i Kazakstan.

- Da li nam je pomeranje Olimpijskih igara odgovaralo ili ne, znaće se po završetku takmičenja, rezultat će reći. Istina je da nismo bili u nekom najboljem trenutku prošle godine, a Evropsko prvenstvo je posvedočilo tome. Činjenica je da smo i stariji za godinu dana, ali mislim da smo sada u boljoj formi, igramo dobro u svojim klubovima - rekao je Andrija Prlainović Tanjugu.

Foto: Starsportphoto

 

Pred svako takmičenje, Srbija ima pritisak osvajanja, a Prlainović ima rešenje kako se taj pritisak kanališe.

- Učešće na Olimpijskom turniru treba da pretvoirimo u uživanje i neko zadovoljstvo, s obzirom da ćemo poslednji put igrati u ovom sastavu. Sa druge strane, pritisak je normalna stvar kad se igra za reprezentaciju. Svima treba da bude jasno da želimo da se oprostimo na pravi način, kako to svi očekuji i kako bismo mi voleli da to bude -  kaže Prlainović koji ističe da još nije doneo konučno odluku da li će se posle Igara u Tokiju povući iz nacionalnog tima.

Šampioni su svesni izazova koji im predstoji.

- Grupa je mnogo teška, nikad jača. Međutim, podeljena su mišljenja da li je bolje imati lakše rivale u grupi. Teži protivnici u grupnoj fazi mogu da pomognu da se uvide greške i kroz jake mečeve uđe u formu. Zato naš glavni fokus treba da bude plasman u četvrtfinale i mislim da tako svi razmišljamo -  kaže Milan Aleksić i naglašava da će prvi deo turnira biti veoma zanimljiv.

- Uz Španiju koja je od 2018. igrala sva finala, osim nas tu su Hrvatska i Crna Gora koje su već 15 godina u samom vrhu, kao i Australija koja svima može da pomrsi račune. Nema izrazitog favorita, a sigurno pet, šest ekipa konkuriše za plasman u finale -  konstatuje Aleksić.

Foto: Starsportphoto

 

Aleksić je takođe istakao da je doneo odluku da će se nakon Olimpijskih igara povući iz reprezentacije.

- Sve posle toga ne bi bilo realno. Vrlo sam zadovoljan onim što sam pružio u reprezentaciji, zato će mi biti veliko zadovoljstvo da ovo leto, poslednji put kao igrač, učestvujem u nacionalnom timu - objasnio je Aleksić.

Sava Ranđelović je ubeđen da će postojati velika motivacija za osvajanje medalje.

- Svesni smo koliko možemo i mislim da zato uglavnom sve zavisi od nas. Siguran sam da ćemo svi biti 200 odsto fokusirani i posvećeni cilju. Dobro znamo gde idemo, kao i zbog čega idemo u Tokio, i na kraju čije boje branimo. Daćemo sve od sebe da osvojimo medalju. Od 2018. nismo osvojili ništa, tako da ogromna želja za trofejima postoji -  poručio je Ranđelović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija