• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2021

14:35

DRAMA, TRILER I POBEDA! Odbojkaši Srbije ostali u igri za polufinale LIge nacija!

beta

Ostali sportovi

DRAMA, TRILER I POBEDA! Odbojkaši Srbije ostali u igri za polufinale LIge nacija!

Podeli vest

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je posle pet setova tim Holandije sa 3:2, po setovima 25:21, 21:25, 25:18, 21:25, 17:15

"Orlovi" su dva puta vodili, Holanđanin su se vraćali u život, ali su naši odbojkaši posle velike borbe upak upisali desetu pobedu i ostali u igru za polufinale Lige nacija.  U sredu odbojkaši igraju sa Kanadom, meč koji takođe moraju da dobiju

Dobro su naši igrači otvorili meč i poveli 5:3. Međutim, Holanđani su brzo preokrenuli rezultat i otišli na 17:14. Ali, kada je bilo najteže, orlovi su odigrali najbolje. Ubacili su u šesti brzinu u finišu seta, napravili seriju 4:0 i preokrenuli na 22:18, a onda stavili tačku na set koji su dobili 25:21. 

Srbija je i u drugom setu morala da juri Holanđane, ali nažalost u tome nije uspela kao u prvom delu. Holanđani su podigli nivo igre, vodili od početka seta i prednost nisu ispuštali do kraja, pa su drugi set dobili sa 25:21. 

Foto: beta

 

Potpuni preokret usledio je u trećem setu. Gubitak seta probudio je naše odbojkaše koji su osvajanje seta najavili srednom ovog dela igre kada su poveli 16:9. Nisu Holanđani do kraja imali rešenje za igru Srba, koji su set osvojili sa   i opet poveli u meču 2:1. 

Nažalost, Srbija nije uspela da reši meč u četiri seta. Opet su Holanđanin uspeli da se vrate iz minusa, dobiju četvrti set sa 25:21 i izbore peti set.

Foto: beta

 

U odlučujućem delu igre "orlovi" su od prvog poena zaigrali sjajno, poveli 6:1 i jedno stavili do znanja Holanađanima da nemaju šta da traže u petom setu i da neće opet prokockati prednost. Doduše, nije bilo lako, uspeli su Holanđani da dođu do egala, ali ne i do preokreta, Srbija je upisala deseti trijumf u Ligi nacija. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija