• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

09.07.2021

11:29

Oni su ponos Kikinde i Srbije, gradu sporta doneli su značajna odličja

V. N.

Ostali sportovi

Oni su ponos Kikinde i Srbije, gradu sporta doneli su značajna odličja

Podeli vest

Strelac Duško Petrov, rukometaš Vladimir Tepavac i fizioterapeut Aleksandar Pavlov iz Kikinde, pofesionalci u svojim oblastima, osvetlali su obraz gradu sportova i doneli sa svetskog kupa i evropskog prvenstva srebna i bronzana odličja

Da je budućnost kikindskog sporta u sigurnim rukama, naročito od kada se Duško Petrov, proslavljeni strelac vratio u Kikindu, pokazali su rezultati kikindskih rukometaša i strelaca. Nacionalni rekorder sa slobodnim pištoljem na 50 metara i jedan od najboljih strelaca nemačke Bundeslige, osvojio je srebrnu  medalju kao reprezentativac Srbije na Svetskom kupu streljaštva u Osijeku.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam se vratio u svoj matični klub, pre svega zahvaljujući gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču. Svaki put kada stanem na vatrenu liniju, pomislim na svoj grad i grb koji nosim na grudima. Naravno da mi je veliko zadovoljstvo kad osvajam medalje za Srbiju. Raduje me što sam ostvario odličan rezultat na Svetskom kupu, koji  je mnogo jače takmičenje od Evropskog prvenstva. Od septembra startuju nove kvote za plasman na Olimpijskim igrama u Parizu i daću sve od sebe da to ostvarim.  Za sport u Kikindi dosta je učinjeno u prethodnom periodu.  Kao član Streljačke družine Kikinda, mogu da kažem da je od januara puno urađeno, a u planu je i proširenje streljane što će nam doneti još bolje rezultate - rekao je Duško Petrov.

Berićetno je bilo i za Vladimira Tepavca na Evropskom prvenstvu u rukometu za gluve i nagluve u Zagrebu.  Kao reprezentativac Srbije, osvojio je bronzanu medalju i proglašen je za najboljeg golmana prvenstva, čime je sebi obezbedio mesto u idealnih sedam.

- To je do sada najteža medalja koju sam osvojio, ali i najdraža u karijeri. Dobio sam nagradu za najboljeg golmana Evrope i nalazim se u idealnih sedam.  Iskreno, nisam očekivao ovakav uspeh i veliku čast, jer se nisam dobro pripremao. Otac sam troje dece i bilo je teško da uskladim sve obaveze prema trenizima. Iskustvo i ogromna želja da pomognem svojoj ekipi doneli su rezultate, uprkos psihičkom i fizičkom naporu. Naredne godine očekuje nas Olimpijada u Brazilu, tako da od septembra već krećemo sa pripremama. Nadam se uspehu i da ćemo se tamo takmičiti - naveo je Tepavac.

Važna karika stručnog tima srpske reprezentacije u rukometu za gluve i nagluve je i  fizioterapeut Aleksandar Pavlov koji  nije pripremao samo Tepavca, nego i Petrova.  

- Kada sam dobio poziv da pomognem našoj reprezentaciji, nisam imao dilemu. Velika mi je čast da predstavljam Srbiju i svoj grad na tako značajnom takmičenju. Rad sa gluvim i nagluvim sportistima je zahtevan, ali se ne razlikuje mnogo od vežbi sa drugim sportistima. Jedina prepreka je komunikacija, ali sam počeo da učim znakovni jezik, tako da će se i taj problem premostiti.  U naredne četiri godine očekuju nas četiri velika prvenstva sa kojih se,  nadam se, vraćamo sa još medalja - kaže Pavlov.

Gradonačelnik Nikola Lukač ugostio je uspešne sportiste u svom kabinetu izrazivši zadovoljstvo ostvarenim rezultatima kojima su još jednom dokazali da je Kikinda grad sporta . Posebno je istakao da su sportisti ostali da žive i rade u svom gradu koji je ponosan na njih i tom prilikom im je uručio prigodne poklone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija