• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2021

12:58

ZVANIČNO! Kik boks postao olimpijski sport!

reuters

Ostali sportovi

ZVANIČNO! Kik boks postao olimpijski sport!

Podeli vest

Kik boks je danas, za vreme 138. sednice Međunarodnog Olimpijskog komiteta održane u Tokiju, dobio priznanje kao punopravan olimpijski sport i svetska kik boks organizacija WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) je priznata kao relevantna svetska kik boks organzacija.

Kik boks savez Srbije, kao član WAKO, danas ima puno razloga za slavlje. Od 2016. godine, kada je započeo proces prilagođavanja svih dokumenata WAKO prema zahtevima MOK-a, i 30. novembra 2018. godine kada je dobio privremeno priznanje do naredne sednice Generalne skupštine, danas je Generalna Skupština jednoglasno usvojila preporuku Izvršnog Borda MOKa da sport Kik boks dobije puno olimpijsko priznanje.

- Pređen je dug i težak put, ali se napor isplatio. Svetska kik boks organizacija WAKO je organizovana na principima olimpijskih sportova i ima veliki ugled u svetskom sportu. Kik boks savez Srbije je jedna od najuspešnijih federacija članica i nalazi se u svetskom rezultatskom vrhu.

Foto: Kik boks savez Srbije

 

Sport Kik boks se vežba u sedam disciplina, od kojih su 4 na tatamiju i 3 u ringu. Kik boks savez Srbije je tradicionalno takmičarski vezan za ringovne discipline i ima najveći broj svetskih prvaka sa poslednjeg prvenstva 2019.

Kik boks je uvršten u multi-sport svetske događaje kao što su Svetske igre, Svetske borilačke igre, Evropske igre, Univerzitetske igre, Azijske igre i tu se predstavlja sa različitim disciplinama: K1, Ful Kontakt, Point Fajting, Lajt Kontakt.

Na prošlim Svetskim igrama Srbija je osvojila 2 zlatne i dve srebrne medalje, a naredne Igre će biti održane 2022. u Birmingemu, Alabama, SAD. Današnji dan je istorijski dan za sport kik boks.

Foto: Kik boks savez Srbije

 

Čestitamo svim vežbačima, takmičarima, trenerima, sudijama, službenim licima i ljubiteljima našeg sporta na ovom uspehu.

Sl.1. Današnja generalna skupština MOK i virtuelno učešće Roja Bejkera, predsednika WAKO

Sl.2. Kit Mc Konel, izvršni direktor MOK obaveštava o novim članovima Međunarodnog Olimpijskog Komiteta.

Foto: Kik boks savez Srbije

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija