• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2021

18:47

OVA DEVOJČICA JE OBELEŽILA OLIMPIJSKE IGRE! Njena zemlja je RAZORENA ratom, A CEO SVET ĆE ČUTI ZA NJU jer je ušla u ISTORIJU!

Tanjug

Ostali sportovi

OVA DEVOJČICA JE OBELEŽILA OLIMPIJSKE IGRE! Njena zemlja je RAZORENA ratom, A CEO SVET ĆE ČUTI ZA NJU jer je ušla u ISTORIJU!

Podeli vest

U ženskom delu turnira nastupila je Hend Zaza, devojčica stara 12 godina i 205 dana iz Sirije! Ona je u poslednje 53 godine najmlađi sportista na Olimpijskim igrama!

Devojčica iz Sirije, Henad Zaza je najmlađa učesnica Olimpijskih igara  još od 1968. godine i peti najmlađi učesnik u istoriji modernih Olimpijskih igara!

Foto: Tanjug

 

Ona nije uspela da se plasira u drugo kolo, ali osim što je tako mlada došla na ovako veliko takmičenje svet je dirnula i njena životna priča!

Foto: Tanjug

 

U njenom rodnom gradu Hami i dalje bukti rat, a Sirija je kao što je svima poznato već godinama  ratno područje. Ona je mahom uvek u inostranstvu, a prvi put su je primetili na turniru u Kataru 2016. godine!

Foto: Tanjug

 

Prošle godine je u Jordanu obezbedila olimpijsku vizu, pošto je u finalu kvalifikacija savladala ženu koja je od nje starija više od 30 godina! Neverovatna mlada sportiskinja je imala veliko iskustvo sa samo 12 godina i nema sumnje da će u narednim godinama biti veliko ime u svom sportu...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59