• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2021

07:56

DOMINACIJA!  Adam Piti odbranio zlatnu medalju iz Rija! Pala Amerikanka!

reuters

Ostali sportovi

DOMINACIJA! Adam Piti odbranio zlatnu medalju iz Rija! Pala Amerikanka!

Podeli vest

Britanac Adam Piti odbranio je zlatnu medalju iz Rio de Žaneira u trci na 100 metara prsnp

Olimpijski i svetski rekorder je do najsjajnijeg odličja doplivao u vremenu 57.37.

Drugi je bio Holanđanin Arno Kaminga (58.00),  a na najnižu stepenicu postolja popeo se 22-godišnji Italijan Nikolo Martinengi, koji je do cilja stigao za 58,33.

Foto: reuters

 

Junakinja dana je Australijanka Ariarna Titmus, koja je sa trona skinula Amerikanku Kejti Ledecki.  Sve vreme je bila iza Ledecki, ali je pojačala u poslednjih 100 metara i dobila veliku rivalku uz vreme 3:56,69. To je najbolje ostvarenje u istoriji Okeanije i samo 23 sekunde sporije od svetskog rekorda Ledecki.

Kejti je trku završila sa rezultatom 3:57,36, a bronza je pripala Kineskinji Li Bingđi (4:01,08).

- Ovo je nerealno, ludo je kada ispunite ovakav pan. Sigurno je ovo najveća stvar u mojoj karijeri, presrećna sam - rekla je Titmus nakon pobede. 

Foto: reuters

 

 

Svetskoj titulu na 100 delfin, Margaret Mekneil je pridodala i olimpijsko zlato u istoj disciplini. Devojka rođena u Kini pre 21 godinu, donela je najsjajnije odličje Kanadi. Slavila je sa vremenom 55,59, što je rekord Severne Amerike. Bila je na 11 stotinki od granice snova, koju drži Sara Sjostrom.

Samo pet stotinki iza Mekneil stigla je Kineskinja Jufei Žang, dok je sa 55,72 i rekordom Okeanije bronza završila oko vrata Australijanke Eme Mekion.

U poslednjoj trci programa američka štafeta 4 x 100 slobodno stigla je do zlata. Dresel, Pijeroni, Beker i Epl slavili su ubedljivo sa 3:08,97. Italijani su se dokopali srebra u sastavu Miresi, Čekon, Zazeri i Frigo rezultatom 3:10,11, dok je treće mesto pripalo Australiji (Templ, Inserti, Grem i Čalmers) sa vremenom 3:10,22.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija