• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2021

12:46

ZA ISTORIJU! Nestvarna Tijana Bošković umalo srušila olimpijski rekord!

reuters

Ostali sportovi

ZA ISTORIJU! Nestvarna Tijana Bošković umalo srušila olimpijski rekord!

Podeli vest

Odbojkašice Srbije savladale su Japan sa 3:0 u drugom meču na Olimpijskim igrama, a briljirala je Tijana Bošković

Srpska odbojkašica bila je nadomak obaranja rekorda Olimpijskih igara. Došla je do drugog najboljeg poen-učinka u istoriji takmičenja!

Foto: reuters

 

Tijana je "uništila" Japanke sa 34 poena, što je samo tri manje od aktuelnog rekorda koji drži Marijan Stajnbreher iz onog polufinala kada je Brazil 2004. godine poražen od Rusije u pet setova.

Samo deset igračica u istoriji igara uspelo je da dođe do bar 30 poena na Olimpijskim igrama. Sve one su doduše to uradile za četiri ili više setova, što samo govori koliko je impresivna ranije jutros bila naša odbojkašica.

Foto: reuters

 

Uz Tijanu Bošković na večnoj listi, 34 poena ostvarila je i Kim Jeon-Kung iz Južne Koreje i to upravo na meču protiv Srbije tokom 2012. godine. Jedan manje upisale su Jekaterina Gamova, Jukiko Ebata i Saori Kimura - prva dolazi iz Rusije, a preostale dve odbojkašice iz Japana.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija