• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2021

14:33

ČETVRTA MEDALJA! MAJSTORI, SVAKA ČAST! Basketaši doneli Srbiji bronzu!

reuters

Ostali sportovi

ČETVRTA MEDALJA! MAJSTORI, SVAKA ČAST! Basketaši doneli Srbiji bronzu!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju

Srpski baksetaši su u borbi za treće mesto pobedili Belgiju 21:10. Srbiji je ovo četvrta medalja na Olimpijskim igrama, prethodno su do odličja došli Milica Mandić (zlato), Damir Mikec (srebro) i Tijana Bogdanović (bronza).

Orlovi su pretrpeli šokantan poraz u polufinalu protiv Rusa, bilo je 21:10, ali nada za medalju nije bila izgubljena jer su naši momci igrali za bronzano odličje.

Foto: reuters

 

U grupnoj fazi, Srbija je pobedila Belgijance sa 21:14, a onda i u borbi za medalju.Imali su naši basketaši nekoliko sati da zaborave šokantan poraz od Rusa i uspeli su. Oporavili su se, odigrali sjajan meč protiv Belgijanac i osvojili medalju.

Nije bilo lako, ali su naši momci pokazali šampionski karakter. Restartovali su se i domogli se istorijske medalje, pošto je basket 3 na 3 debitantski sport na Olimpijskim igrama, pa Dušan Domović Bulut, Aleksandar Ratkov, Mihajlo Vasić i Dejan Majstorović ulaze u istoriju našeg sporta.

 

Uživo

Foto: tanjug/ap photo

 

Belgija je imala prvi napad, i odmah je suđen faul za naš tim, ali onda su se revanširali rivali. Vasić to kažnjava i donosi prednost Srbiji od 1:0, ali odmah egal 1:1.

Bulut je krenuo sjajno, asistencijom, pa Vasić doneo  drugi poen za Srbiju 2:1. Raspoložen je Vasić bio na početku meča, doneo je 3:1. Naši delovali mnogo življe nego protiv Rusije u polufinalu.

Majstorović je odveo Srbiju na 4:1, Belgijanci su pokušali sve, ali nisu uspeli da uzvrate, a naš tim je povećavao prednost kako je meč odmicao (5:1). Ličilo smo na ekipu koja je gazila tokom grupne faze takmičenja.

Foto: reuters

Tekst potpisa

Bulut potom ubacuje za dva, ali dobija faul, bio je polovičan sa linije za slobodna bacanja - 6:2. Trude se Belgijanci, ali odgovara Ratkov i čuva prednost 7:3. Potom je i  Majstorović bio precizan za vođstvo našeg tima 9:4 na 5.45 do kraja meča. 

Foto: reuters

 

Majstorović je doneo našem timu 12:6. Ali, uzvratili su Belgijanci i prišli na 11:8, a imali smo pet razlike. Međutim, bio je to poslednji trzaj rivala.

 Bulut se razgoropadio, ubacuo dvojku, pa jedan poen i Srbija je pobegla na 14:8 na četiri minuta pre kraja meča. Nastavili su da sipaju Ratkov i Vasić... Na kraju - velika pobeda Srbije za bronzanu medalju - 21:10.

 

Foto: reuteRS

 

Srbija ima tri medalje, sve u individualnoj konkurenciji, zahvaljujući Damiru Mikecu (srebro, streljaštvo), Tijani Bogdanović (bronza) i Milici Mandić (zlato) u tekvondou.

Basketaši tako imaju priliku da donesu Srbiji prvo timsko olimpijsko odličje u Tokiju.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maki

pre 2 godine

Zar nismo imali komentatora koji se bolje razume u basket? Kad krene da Buluta zove Domovic-Bulut umirem od smeha.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija