• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2021

15:54

SINIŠA MALI PORUČIO! DANAS ISPLATA OSVAJAČIMA MEDALJA! Evo koliko DOBIJAJU Milica, Tijana, Mikec i basketaši!

tanjug

Ostali sportovi

SINIŠA MALI PORUČIO! DANAS ISPLATA OSVAJAČIMA MEDALJA! Evo koliko DOBIJAJU Milica, Tijana, Mikec i basketaši!

Podeli vest

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da će Milici Mandić, Tijani Bogdanović i Damiru Mikecu, kao i njihovim trenerima, danas biti isplaćene novčane nagrade zbog osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Za osvajanje zlatne medalje nagrada je 70.000 evra, za srebrnu 60.000 evra, a za bronzanu medalju 50.000 evra.

Foto: tanjug

 



- Milici,Tijani i Damiru, kao i njihovim trenerima, danas će biti uplaćene novčane nagrade koje im pripadaju kao osvajačima olimpijskih medalja. Za to je ukupno izdvojeno 360.000 evra - naveo je ministar Mali.

On je podsetio da su novčane nagrade sada izjednačene za ekipne i individualne sportove, i da su znatno uvećane u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju 2016. godine

- Želeli smo da povećamo nagrade za osvajače medalje na olimpijskom takmičenju u Tokiju jer i na taj način želimo da im se zahvalimo za sve što su učinili, i što čine za našu zemlju, za to što su nas učinili ponosnima i srećnima i što su najbolji predstavnici Srbije- rekao je ministar Mali.

Foto: Tanjug

 



Dodao je da su osvajači medalja najbolji primer mlađim generacijama koliko je važno baviti se sportom, trenirati, ne odustajati i boriti se za svoj cilj.

Mali je istakao da su u Srbiji povećana izdvajanja za sport, te da su sredstava Ministarstva za sport i omladinu aprilskim rebalansom uvećana za 28,5 posto.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija