• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2021

15:01

KAKAV MAJSTOR! Ne pamti se ovakva DOMINACIJA! Oprostio se na MAESTRALAN NAČIN!

Reuters

Ostali sportovi

KAKAV MAJSTOR! Ne pamti se ovakva DOMINACIJA! Oprostio se na MAESTRALAN NAČIN!

Podeli vest

Reprezentativci Kube u rvanju grčko-rimskim stilom osvojili su danas dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Mihain Lopes Nunjes osvojio je zlato u kategoriji do 130 kilograma, a u finalu kategorije do 60 kilograma, Luis Orta je bio najbolji

Legendarni Kubanac Mihain Lopez sada u svojoj riznici ima četiri olimpijska zlata!  Mihainu Lopezu je ovo takođe četvrto uzastopno najsjajnije odličje na Igrama pošto se na najviše mesto na postolju popeo 2008. i 2012. za težinu od 120 kilograma, te 2016. i danas u konkurenciji rivača do 130 kilograma!

Foto: Reuters

 

Njegovu moć dokazuje podatak da je do novog zlata ponovo stigao bez izgubljenog poena! Prvo je dobio Rumuna Alina Siurarijua sa 9:0, pa Iranca Amina Mirzazadea sa 8:0, da bi u polufinalu bio bolji od Turčina Rize Kajalpa sa 2:0. Istorijski gledano, Mihain Lopez je na Olimpijskim igrama dobio protivnike ukupnim rezultatom 79:3, odnosno impresivnih 54:0 u poslednja tri nastupa. Ovogodišnji turnir završio je sa 24:0. Neverovatno! Lopez je ubrzo po početku finalnog meča dobio poen zbog pasivnosti protivnika, da bi ubrzo uzeo još dva poena zbog obaranja hvatanjem za vrat. Usledio je još jedan poen zbog pasivnosti, a onda i zato što je Kadžaja izašao van borilišta.

Foto: Reuters

 

Desetak sekundi pre kraja meča započeo je slavljenički ples! Onda je običaju poljubio rivala kojeg pobeđuje u glavu! Onda je bacio svog trenera na podlogu kada je ovaj došao da mu čestita na novom zlatu.

Foto: Reuters

 

Ostao je veran svojoj zemlji i zastavi iako su ga mnogi želeli!  Na kraju je uspeo na olimpijskom nivou da nadmaši čovenog Rusa Aleksandra Kareljina kojeg su mnogi do danas nazivali najboljim rvačem svih vremena. Rus je devet puta bio svetski šampion i izgubio je samo dva meča u karijeri, dok je Kubanac poražen u tri od osam finala planetarnog šampionata. Ipak, jedini je rvač sa četiri zlata, dok je Kareljin imao tri najsjajnija odličja i jedno srebro.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija